Iraans
-
Iraanse Kebab
Iraniërs zijn wereldwijd bekend om hun heerlijke kebab, en de “Kabab Koobideh” (gehakt kebab) is een van de meest geliefde soorten. Hier is een authentiek…
Lees verder -
Kookoo Sabzi Iraanse omelet met kruiden
1 bosje lente-ui 1 bosje peterselie 1/2 bosje koriander 1/2 bosje dille eventueel: sla of spinazie, fijngeknipt, hoeveelheid gelijk aan of iets meer dan de…
Lees verder -
Ash-e-Reshteh- Perzische soep
Nodig: 1/2 kop kikkererwten 1/2 kop kidneybonen 1/2 kop (kleine) witte bonen 1/2 kop linzen 1 bosje fijngehakte verse peterselie 3 bosjes fijngehakte lente-ui 225…
Lees verder -
Iraanse salade Borani esfanaj
Borani esfanaj Deze salade is een delicatesse van de zuidkust van de Kaspische Zee, het noorden van Iran. Daar bloeien rijst en thee in terrasvormige…
Lees verder -
Iraanse yoghurt met spinazie
Iraanse yoghurt met spinazie Nodig: Yoghurt 1 Komkommer Radijs 1 Ui rode 3 teentjes Knoflook Lente uitjes Zak Spinazie ♥Een bak Griekse yoghurt doe deze…
Lees verder -
Gehakt koekjes Iraans
Kotelet Iraans Tartaar (Rund) 600 gram 4 zakjes aardappel Puree Zout & Peper naar smaak 3 theelepels Kerrie masala of Kurkuma 1 Rode fijn geraspte…
Lees verder -
Rode linzensoep
3 romano tomaten 1 winterwortel (pas altijd op met wortel die maakt vaak de soep te zoet!!! Zou iets minder dan de helft van de…
Lees verder -
Ghormeh Sabzi (Perzische stoofpot)
Olijfolie 400 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden 2 uien, fijn gesneden Potje gedroogde kidneybonen 1/2 theelepel kurkuma Zout en versgemalen peper, toevoegen naar smaak…
Lees verder -
Kebab met rijst en tomaat
Je kookt de rijst in de rijstkoker Gehakt mix van half rund en half schaap Kruiden: Zout en peper naar smaak, op 1 kilo anderhalve…
Lees verder -
Iraanse Salade Shirazi
Iraanse Salade Shirazi 4 Rijpe tomaten 1 Rode ui in stukjes fijn gesneden 1 Komkommer in blokjes gesneden Olijfolie 1 Citroen 1 lepel gedroogde Munt…
Lees verder -
Iraanse yoghurt met wilde knoflook
Griekse volle yoghurt 6-8 stukjes gedroogde mousir (wilde iraanse knoflook, zie foto onderaan) ongeveer 4-5 uur in water laten weken en daarna fijn raspen. Zeezout…
Lees verder -
KOTLET – Iraanse aardappel-gehaktkoekjes
KOTLET – Iraanse aardappel-gehaktkoekjes 500 g mager lams- of rundergehakt 500 g aardappels 2 uien 3 eieren 1/2 tl komijn 1 1/2 tl advieh (iraanse…
Lees verder -
Knoflook Aubergine met Tomaat en Ei
Knoflook Aubergine met Tomaat en Ei Ingrediënten: 2 grote aubergine, gehalveerd in de lengte 1 ui, gesnipperd 4 teentjes knoflook, fijngehakt 400 gr. tomatenblokjes 1…
Lees verder -
Iraanse rijst met tuinbonen- polo ba Baghali
Iraanse rijst met tuinbonen- polo ba Baghali Ingrediënten 500 g basmatirijst 3 – 4 takjes verse koriander (koriander) 3 – 4 takjes verse Italiaanse peterselie…
Lees verder -
Ash e reshteh – Iraanse soep
Ash e Reshteh Iraanse soep Voor 4 liter echt zalige soep (kun je ook invriezen net als snert) (olijf)olie, boter om mee te bakken 1…
Lees verder -
Gheymeh Stoofpot
Ingrediënten: Personen 4-6 1 . 750 gram – 1 kg vlees in blokjes been schaap / lam been (mag ook met rundvlees, stoofvlees) 2 .…
Lees verder -
Ghormeh Sabzi Iraanse groenten stoofschotel
Haal gedroogde kruiden bij de Turkse of Iraanse winkel Sabzi Khormeh Ingrediënten: Personen 4-6 1. 750 gram – 1 kg vlees in blokjes -zonder been- lamsbout…
Lees verder -
Kookoo Sabzi – Groente Koek
Voor 4 personen Ingrediënten: 1. 125 gram fijngehakte peterselie 2. 50 gram fijngehakte lente-uitjes 3. 125 gram fijngehakte prei 4. 125 gram fijngehakte koriander…
Lees verder -
Aubergine Gerecht
Aubergine Gerecht Patlican Yemegi: • 4 aubergines • 1 eetlepel zout • 3 tomaten • 1 ui • 1 paprika • 1 groene peper •…
Lees verder -
Goreshte karafs
Goreshte karafs Benodigdheden 500 gram runderlappen (of lamsvlees) 1 selderie 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree 50 gram peterselie 180 gram witte bonen (black eye beans) 6…
Lees verder