Kebab met rijst en tomaat
Je kookt de rijst in de rijstkoker
Gehakt mix van half rund en half schaap
Kruiden: Zout en peper naar smaak, op 1 kilo anderhalve theelepel komijn, 2 theelepels munt, 2 theelepels sumak (te koop in supermarkten of bij een Turkse(en of andere buitenlandse winkel), 2 rode uien en 2 teentjes knoflook, fijn raspen.(Met staafmixer kan dat ook en is sneller)
Maak hiervan na het mengen, gehaktballen, die je daarna plat maakt en wat uittrekt tot een wat langere kebab.
Bak deze op een bakplaat met:
Twee tomaten door vieren gedeeld, en groene pepers.
Maak hierbij een salade met fijngemaakte ui, tomaat, en komkommer, met wat zout naar smaak, wat peper, 1 eetlepel citroen, en wat feta, meng de salade door elkaar en dien dit op bij de rijst met kebab en tomaat.
Voeg wat sumak toe aan het eten…
Eet smakelijk!