Iraans

Goreshte karafs

Goreshte karafs

Benodigdheden

500 gram runderlappen (of lamsvlees) 1 selderie 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree 50 gram peterselie 180 gram witte bonen (black eye beans) 6 blokjes diepvries spinazie (± 180 gr) 2 gedroogde limoenen

 

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en snipper de ui. Fruit de ui aan in olie en doe het vlees erbij. Kruid het vlees met veel peper en zout. Laat het vlees ongeveer 10 minuten goed doorbakken met het deksel op de pot zodat het vocht in de pot blijft.

Zet de witte bonen gedurende ongeveer drie uur onder water zodat ze zachter worden.

Snijd de selderie in stukken. Snij de peterselie zeer fijn. Voeg de gesneden selderie, de peterselie, de tomatenpuree, de witte bonen en de spinazie aan het vlees. Zorg ervoor dat het vochtig genoeg is zodat het niet uitdroogt tijdens het sudderen. Doe er water bij tot alles onder staat. Voeg hier ook de twee gedroogde limoenen aan toe.

Laat het geheel een 1,5 uur sudderen (bij kippevlees is een half uurtje voldoende) en voeg de witte bonen toe. Laat alles nog een keer een half uur sudderen totdat het vlees en groenten goed gaar zijn.

Serveren met rijst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept