Macaroni van vroeger
Zoals je oma het heel vroeger maakte:
Nu macaroni, je weet hoe je dat maakt toch?
Staat ook op het pak, even koken en afgieten. En vaak is dat per merk ook verschillend.
Heb je het toevallig te lang gekookt en wordt het klef, zet het dan onder de koude kraan in een vergiet en laat er even koud water overheen lopen, dat haalt het meest kleffe er wel af. Dan goed uitschudden zodat het water er af gaat. Je laat zo de macaroni schrikken.
Macaroni met ham en kaas.
Ham kun je ook vervangen met bacon.
Bak de ham of bacon even aan in een koekenpan en doe er een fijngesneden ui bij.
Doe dit later door de macaroni en doe hier geraspte kaas doorheen.
Voor de mooi kun je wat peterselie erdoorheen doen.
Macaroni met gehaktballetjes
Kruidt het gehakt.
Maak gehaktballetjes en bak deze aan in een koekenpan met een fijngesneden uitje.
(Eventueel een teentje knoflook naar smaak… 5 mag ook 😉 )
Doe er dan 4 fijngesneden tomaten bij.
Doe dit uiteindelijk in de macaroni en kruid dit wat bij met wat peper en zout naar smaak.
En doe er geraspte kaas doorheen.
Tomaten oregano
Tomaten 5 stuks, aanbakken in een koekenpan, met peper en zout, en oregano.
Doe er dan gehakt doorheen en maak dit fijn met een vork. Met dan een fijngemaakt uitje.
Doe dit als het gaar is door de macaroni met wat geraspte kaas.
Macaroni maakte je vroeger aan tafel wat smakelijker als het flauw was uitgevallen met maggi.