Hoe Egyptenaren de sappigste kebabs maken

Een van de beste gegrilde gerechten aller tijden is kofta, een sappige mix van vlees, ui en kruiden boordevol smaak. Deze Egyptische kofta’s zijn ongelooflijk sappig en smaakvol, en als je ze combineert met tahinisaus, vormen ze een S-Tier-combinatie

Kofta: 1,5 kg Gehakt 30% vet (lamsvlees, rundvlees of een mix van beide wordt aanbevolen)
3 tl zout
2,5 tl zwarte peper
1/2 theelepel cayennepeper
160 g uitgelekte geraspte ui (er zijn 2 middelgrote uien nodig om te maken)
25 g peterselie, na het verwijderen van de stengels zou dit ongeveer 13 g bladeren moeten zijn

Tahinisaus:
75 g yoghurt
50 g tahinpasta
50 ml water
20 ml citroensap
1/4 theelepel zout
1/ 4 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel gemalen komijn

Probeer ook dit recept eens:  Olijven marineren in:
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen