Hoe Egyptenaren de sappigste kebabs maken
Een van de beste gegrilde gerechten aller tijden is kofta, een sappige mix van vlees, ui en kruiden boordevol smaak. Deze Egyptische kofta’s zijn ongelooflijk sappig en smaakvol, en als je ze combineert met tahinisaus, vormen ze een S-Tier-combinatie
Kofta: 1,5 kg Gehakt 30% vet (lamsvlees, rundvlees of een mix van beide wordt aanbevolen)
3 tl zout
2,5 tl zwarte peper
1/2 theelepel cayennepeper
160 g uitgelekte geraspte ui (er zijn 2 middelgrote uien nodig om te maken)
25 g peterselie, na het verwijderen van de stengels zou dit ongeveer 13 g bladeren moeten zijn
Tahinisaus:
75 g yoghurt
50 g tahinpasta
50 ml water
20 ml citroensap
1/4 theelepel zout
1/ 4 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel gemalen komijn