Kebabs

Kebab

Kebab van lamsvlees
Personen: 4
Keuken: Marokkaans
Potten, pannen enzo: schaal, metalen spiesjes of houten satéstokjes, koekenpan of gril
Bereidingstijd: ± 45 minuten
Diverse: makkelijk

Ingrediënten
700 g mager lamsvlees of kalfsvlees, 2 uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje verse koriander, l tl zout, l tl paprikapoeder, l tl versgemalen peper, 4 el olijfolie of maiskiemolie, olie om in te bakken.
Bereiding
Snij het vlees in blokjes van 2 cm.
Snipper de ui. Hak het peterselieblad en het korianderblad fijn.
Meng het vlees met de ui, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder, wat zout en peper en de olijfolie en laat het minstens 1 uur marineren.
Rijg iedere keer een paar stukjes vlees aan de metalen spiesjes of houten satéstokjes. (Leg satéstokjes een poosje in water om verbranden van de stokjes te voorkomen.)
Verhit de koekenpan op een warmtebron (hoge stand) en smeer de pan in met wat olie. Schroei de spiesjes aan alle kanten goed dicht en bak ze gaar en goudbruin. Of rooster de spiesjes op de barbecue of onder een gril.
Lekker met courgettesalade en brood.

Sjisj Kebap

Ingrediënten:

600 gr lamsvlees in stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 uitgeperste citroen
2 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
250 gr langkorrelige rijst
8 sjalotjes
1 rode paprika, in stukjes, zonder zaad
1 groene paprika, in stukjes, zonder zaad
1 aubergine, geschild en in plakjes
8 klein. tomaatjes
1 eetlepel gewassen rozijnen
1 eetlepel geschaafde amandelen
5 dl water

Bereiding

Wrijf het vlees in met peper en zout.
Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.
Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaatjes.
Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en smeer het af en toe in met de marinade.
Maak van de rijst een pilaf als volgt: Fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is. Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.

Probeer ook dit recept eens:  Zelf shoarma kruiden samenstellen en maken

PIKANTE MOORSE KEBAB

(The Best)
500 g mager varkensvlees (kleine blokjes)
Of kipfile, of gehakt!
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl. zout
1 tl. kerriepoeder, mild
½ tl korianderzaad
1 tl paprikapoeder
¼ tl. gedroogde tijm
versgemalen zwarte peper
1 el. citroensap

Bereiding:

Doe de knoflook en het zout in een vijzel en stamp dit fijn,
meng vervolgens de andere ingrediënten erdoor.
Voeg dan de stukjes vlees toe en laat dit enkele uren intrekken.
Rijg nu de stukjes vlees aan kleine spiesjes en bak de
pinchitos ca. 3 min aan beide kanten op een barbecue
of op folie onder een hete grill.

Sis kebab
Sis kebab was de specialiteit van het ooit beroemde restaurant Pump Room in Chicago. Het werd met veel ophef geserveerd. De kelner kwam dan binnen in een verduisterd restaurant met in zijn handen een vlammend zwaard waaraan geen blokjes lamsvlees waren gestoken, maar een heel lam. Een gast die voor het eerst het restaurant bezocht, vroeg aan zijn tafelgenoot die het spektakel al eerder meegemaakt had: ‘Wat is dit in hemelsnaam?’ ‘Wel’, was het antwoord, ‘dat is een klant die te weinig fooi heeft gegeven.’

Benodigdheden:

-500 gram lamsvlees
-1 kwart liter rode wijn
-2 eetlepels witte wijnazijn
-zout en peper
-2 theelepels paprikapoeder
-1 halve theelepel cayennepeper
-1 theelepel gedroogde tijm
-2 uien
-3 tomaten
-2 eetlepels zonnebloemolie

Aanwijzingen:

Maak een marinade van de rode wijn, de azijn, het paprikapoeder, de cayennepeper en de gedroogde tijm. Voeg er eventueel nog zout en peper aan toe. Verwijder schil en pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees klein. Pel de uien en hak ze fijn. Voeg de tomaten en de uien, samen met de olie toe aan de marinade. Snijd het lamsvlees in blokjes en leg ze in de marinade. Dek het vlees af en laat het een dag marineren. Rijg het vlees de volgende dag aan pennen en rooster het op een grilplaatje gaar.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen