Broccoli Quiche met ham en kaas
Pakje met Bladerdeeg roomboter
1 prei
1 stronkje broccoli
Bakje champignons
4 eieren
Jonge romige kaas
2 ons ham plak (in kleine blokjes)
Of spek (pas op met berengeur anders kun je de hele quiche weggooien, bak de spekjes anders eerst even aan)
Benodigdheden
Quiche-vorm (voor taart bakken)
Snijd het witte deel van de prei in dunne ringen.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Was ze goed af en kook ze in een pan met water beetgaar.
Was en snij de champignons in plakjes
Klop de eieren los met de geraspte kaas. Doe een beetje zout door dit mengsel.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bak de preiringen in boter zacht en glazig.
Deel het bladerdeeg over de quichevorm.
Gebruik bakpapier in de quichevorm.
Doe het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de vorm.
Meng de prei, broccoli en champignons met ham door het eimengsel en doe dit daarna in de vorm.
Leg dan nog wat bladerdeeg op dit mengsel en doe daarover nog wat geraspte kaas.
Plaats de quiche in het midden van de oven.
De quiche is na ongeveer 40 minuten gaar.
Je kunt dit ook maken met (i.p.v ham) spekjes.
En je kunt ui en paprika toevoegen.