SpaansVlees

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes Catalaans
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 augurken
– 1 ei
– paneermeel
– 50 gram boter
– 1 dl bouillon
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje gesneden champignons
– cayennepeper & zout
Snipper de ui, de knoflook en de augurken heel klein, eventueel met de keukenmachine.

Meng dit samen met cayennepeper, zout, het ei en paneermeel door het gehakt.

Verwarm de oven voor naar 200 graden celsius.

Vorm er balletjes van en bak die in de boter bruin.

Doe er de bouillon en de tomatenpuree bij, voeg de uitgelekte champignons toe en schep alles in een ovenschaal.

Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Resterend:

Rijst in de rijstkoker inclusief 2 (of 6 kleine romatomaatjes) kleine tomaatjes in stukjes gesneden
Gewoon samen  laten koken, inclusief wat zout en olijfolie

De beste rijst is Himalayan Crown
Te koop bij sommige AH filialen

216720 via Angel-Wings

Daarnaast aardappeltje schillen
5 stuks in patatvorm snijden en deze bakken in olijfolie
Met wat knoflook en paprika poeder

Serveer dit met de gehaktballetjes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept