Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Gehaktballetjes Catalaans
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 augurken
– 1 ei
– paneermeel
– 50 gram boter
– 1 dl bouillon
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje gesneden champignons
– cayennepeper & zout
Snipper de ui, de knoflook en de augurken heel klein, eventueel met de keukenmachine.
Meng dit samen met cayennepeper, zout, het ei en paneermeel door het gehakt.
Verwarm de oven voor naar 200 graden celsius.
Vorm er balletjes van en bak die in de boter bruin.
Doe er de bouillon en de tomatenpuree bij, voeg de uitgelekte champignons toe en schep alles in een ovenschaal.
Bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Resterend:
Rijst in de rijstkoker inclusief 2 (of 6 kleine romatomaatjes) kleine tomaatjes in stukjes gesneden
Gewoon samen laten koken, inclusief wat zout en olijfolie
De beste rijst is Himalayan Crown
Te koop bij sommige AH filialen
Daarnaast aardappeltje schillen
5 stuks in patatvorm snijden en deze bakken in olijfolie
Met wat knoflook en paprika poeder
Serveer dit met de gehaktballetjes!