Kofta kebab was nog nooit zo EENVOUDIG en zo HEERLIJK + Drie Saus Recepten!

Voor de kebabmix

Gemalen lamsvlees (1000 gram) (Of rund)
Een theelepel van elk :

Zout
Zwarte peper
Rode chilipepers
Paprika

(komijn en koriander neem ik wel wat meer van)
Komijn
Koriander
Een eetlepel geraspte knoflook
(dito neem ik meer van de knoflook)
Halve kop peterselie
Gesnipperde uien (100 gram)
Olie

Ingrediënten voor de drie sauzen

SAUS 1

Twee eetlepels mayonaise
Een eetlepel yoghurt
Een eetlepel ketchup
Halve eetlepel azijn
Zwarte peper

SAUS 2

Drie eetlepels yoghurt
Een eetlepel tahinisaus
Een theelepel citroensap
Zout en peper
Een kwart theelepel komijn
Twee eetlepels water

SAUS 3

Halve tomaat
Twee hete pepers
Twee eetlepels hete peperpoeder
Een eetlepel rode chilipepersvlokken
Drie eetlepels azijn
Een eetlepel bakolie
Zout
Groenten als aanvulling op de kebab
uien
Hete pepers en paprika’s
Tomaten

Stap voor stap instructies voor het maken van het Kebab recept
Voeg in een grote kom de volgende ingrediënten toe:
Gemalen lamsvlees (1000 gram)
Een tl zout en een tl zwarte peper
Een theelepel van elk van rode chilipepers, paprika, komijn en koriander
Een eetlepel geraspte knoflook
Halve kop peterselie
Gesnipperde uien (100 gram)
Zeef het water van de uien
Mix alles
Zet 30 minuten in de koelkast, zodat het gemakkelijker is om de Kebab vorm te geven.

Bereid de drie sauzen

Saus #1
Voeg de volgende ingrediënten toe aan een kleine kom:
Twee eetlepels mayonaise
Een eetlepel yoghurt
Een eetlepel ketchup
Halve eetlepel azijn
Zwarte peper
Meng alle ingrediënten en zet tot gebruik in de koelkast

Saus #2
Voeg de volgende ingrediënten toe aan een kleine kom:
Drie eetlepels yoghurt
Een eetlepel tahinisaus
Een theelepel citroensap
Zout en peper
Een kwart theelepel komijn
Twee eetlepels water
Meng alle ingrediënten en plaats pin in de koelkast

Probeer ook dit recept eens:  PROSCIUTTO COTTO Turks brood met ham en dragonsaus

Saus #3
Halve tomaat
Twee hete pepers
Twee eetlepels hete peperpoeder
Een eetlepel rode chilipepersvlokken
Drie eetlepels azijn
Een eetlepel bakolie
Zout
Mix in de blender en bewaar in de koelkast

Zodra de 30 minuten zijn verstreken, begin je met het natmaken van je handen en begin je met het vormgeven van de kebab
Bak in een voorverwarmde pan met een beetje frituurolie
Om kleur en smaak toe te voegen aan je serveerschaal bak je uien, hete pepers, paprika’s en
tomaten in dezelfde pan waarin je de kebab hebt gekookt

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen