AngelWingsRecepten van Vroeger

Ragout van kip

1 kip
3/ 4 liter bouillon
van de kip
stukje foelie
paar takjes peterselie
65 gr bloem
65 gr boter
een scheutje melk
of room
1 eierdooier
champignons 6 stuks ongeveer
wat citroensap
wat witte wijn en zout

 

Kook de gewassen kip met wat zout in weinig water gaar
Snij de kip in losse deeltjes vlees en doe hiervan wat in de bouillon
Dan voeg je de kruiden toe
(doe dit naar je eigen smaak)
Roer de boter met de bloem in een pannetje tot een smeuïg geheel.
Doe er telkens wat bouillon bij.
Roer dit samen tot een verdikte massa

Je kunt dit op brood doen
Maar ook in de (Jos Poel) pastei bakjes voor in de oven
Of als je de ragout dikker maakt kun je er kipkroketjes van maken bv

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept