Mediterrane aardappelsalade
Mediterrane aardappelsalade
Lauwwarme salade met krieltjes, olijven, gedroogde tomaatjes en basilicum
15 MIN – 4 PERSONEN
Ingredienten
400 gr krieltjes, gehalveerd
3 eelt zwarte olijven, ontpit
Paar zongedroogde tomaten (op olie)
Flinke scheut olijfolie
1 eetl citroensap
2 teentjes knoflook
Verse basilicumblaadjes
Peper en zout
Bereiding
Kook de krieltjes in ca 10 min in een ruime hoeveelheid water beetgaar. Snijd de olijven en gedroogde tomaatjes in plakjes en hak de knoflook heel fijn. Meng het citroensap, knoflook en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Giet de krieltjes af en laat goed uitlekken. Meng de dressing door de krieltjes en schep de olijven en tomaatjes er door. Snijd de basilicum in reepjes en meng deze als laatste door de salade. Serveer lauw.