SpaansBuitenlands

Mediterrane aardappelsalade 

Mediterrane aardappelsalade

Lauwwarme salade met krieltjes, olijven, gedroogde tomaatjes en basilicum

  

15 MIN – 4 PERSONEN

 

Ingredienten

400 gr krieltjes, gehalveerd

3 eelt zwarte olijven, ontpit

Paar zongedroogde tomaten (op olie)

Flinke scheut olijfolie

1 eetl citroensap

2 teentjes knoflook

Verse basilicumblaadjes

Peper en zout

 

Bereiding

Kook de krieltjes in ca 10 min in een ruime hoeveelheid water beetgaar. Snijd de olijven en gedroogde tomaatjes in plakjes en hak de knoflook heel fijn. Meng het citroensap, knoflook en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Giet de krieltjes af en laat goed uitlekken. Meng de dressing door de krieltjes en schep de olijven en tomaatjes er door. Snijd de basilicum in reepjes en meng deze als laatste door de salade. Serveer lauw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept