Adana Kebab (gemalen lamskebab)

Adana Kebab (gemalen lamskebab)

Kebabs van alle soorten komen vaak voor in Turkse en Midden-Oosterse keukens. Deze specifieke versie is vernoemd naar de stad Adana in Turkije, waar het zou zijn ontstaan, en is traditioneel gemaakt van gehakt lamsvlees op een spies en gegrild ophoutskool.

Verschillende steden en regio’s debatteren over hoe pittig de Adana-kebab zou moeten zijn, maar het opnemen van gemalen lamsvlees als de keuze van vlees is een constante. Andere historische richtingen omvatten een beperking van het type lamsvlees dat kan worden gebruikt, het type en de vorm van het mes dat wordt gebruikt om het te malen, en zelfs de exacte afmetingen van de spiesen die zullen worden gebruikt om het te koken.

In de moderne tijd echter, kopen de meeste mensen lamsvlees dat al vermalen is in de slagerij of in de slagerij van grote supermarkten en supermarkten. En de keuze van spies is meestal alleen maar om te kiezen voor metaal of hout. Maar variaties in kruidigheid en extra ingrediënten zoals gehakte ui en knoflook in de kebab is nog steeds aan elke kok en varieert door persoonlijke smaak en de tradities van regio’s en landen.

De toevoeging van een beetje water aan het mengsel helpt het vlees om beter aan de spiesen te hechten, wat lastig kan zijn en misschien wat oefening nodig heeft. Eerst het vlees in ballen vormen en ze vervolgens op de spies rijgen, kan de taak gemakkelijker maken. Als je de draad eenmaal hebt geregen, kun je je vingers gebruiken om ze samen te drukken en te zorgen dat ze goed aan de spies kleven.

Probeer ook dit recept eens:  Rauwkost salade ~*~AnGeLDaWN~*~

De gekookte kebabs worden vaak op warme platte brood geserveerd om de drippings te vangen en worden vergezeld door geroosterde tomaten, groene of rode paprika’s, gesneden uien en peterselie . Minder traditioneel, maar even heerlijk, zou zijn om ze te serveren op een bedje van gekookte basmatirijst of een gekruide couscous .

ingrediënten
1 pond gemalen lamsvlees
1 kleine ui (geschild en fijngehakt)
4 teentjes knoflook (geschild en fijngehakt)
1 1/2 theelepeltjes gemalen komijn
1 1/2 theelepel gemalen sumak
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
1/4 theelepel rode pepervlokken (of naar smaak)
2 eetlepels water (ijskoud)
4 metalen spiesjes of houten spiesjes (gedrenkt in water)

Meng het lamsgehakt, de gehakte ui, de gehakte knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel sumak, zout, gemalen zwarte peper, rode pepervlokken en ijswater in een grote kom. Kneed het mengsel met de hand totdat het kleverig wordt en aan de zijkant van de kom blijft plakken. Plaats ongeveer 30 minuten in de koelkast

Maak je handen nat en plaats een kwart van het lamsmengsel op elke spies. Tip: gebruik een schep van 1 ons om ballen te vormen en rijg ze op de spies en boetseer ze vervolgens samen.

Grill de kebabs ongeveer 12 minuten, tot ze aan beide kanten goed gaar zijn.

Combineer de resterende 1/2 theelepels gemalen komijn en sumak en strooi het over de kebab terwijl ze aan het bakken zijn.

Serveer de kebab op een warm pita of naan brood met gesneden rode uien, peterselie, tomaten en in blokjes gesneden komkommers.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen