Mini Urfa Kebab

Mini Urfa Kebab

Als u van gegrild vlees houdt, dan is het leren barbecueën op de Turkse manier een must. Of je nu een houtskool of een gasgrill hebt, het is gemakkelijk om een ​​van de populairste kebabschotels uit de Turkse keuken in je eigen huis te bereiden .

‘Urfa’ kebab is, net als de meeste Turkse kebab-recepten, een regionale schotel die afkomstig is uit de zuidoostelijke regio van het land en bekend staat om zijn pittige gegrild vlees. Urfa is een stad in deze regio die deze sappige, heerlijke kebab gemaakt met rundergehakt en lamsvlees zo populair heeft gemaakt.

‘Urfa’ kebab is een van de weinige kebab-recepten die niet pittig is.

ingrediënten
1 ½ pond rundergehakt, 80% mager
2 gewone hamburger- of hotdogbroodjes, of een soortgelijk soort zacht, wit brood
1 ei
3 theelepels. zout
2 tl. zwarte peper
2 eetlepels. knoflook poeder
2 eetlepels. uien poeder
1 eetl. komijnpoeder
1 eetl. zoete paprika
1/3 kop gehakte Italiaanse peterselie bladeren
¼ kopje gehakte dille

25 houten spiesen

Stappen om het te maken

Begin met het plaatsen van de houten spiesen in een pan met water. Laat ze weken terwijl u het vlees klaarmaakt. Dit voorkomt dat de blootgestelde delen verbranden terwijl ze op de grill/ bbq bakken.

Was de peterselie en dille  en schud het overtollige water eruit. Verwijder de stengels en bewaar de bladeren. Snijd de bladeren fijn en doe ze in een grote mengkom of een mixer.

Voeg de resterende ingrediënten toe. Gebruik de deeghaak op demixer en zet deze op laag. Laat de mixer de ingrediënten ongeveer 20 minuten samen kneden. Duw het vlees dat langs de zijkanten van de kom loopt, meerdere keren terug in het midden tijdens het mengproces. Dit zorgt voor een gelijkmatiger mengsel.

Probeer ook dit recept eens:  Groene Godinnen Dressing

Als u geen mixer heeft, draag dan rubberen handschoenen en kneed alle ingrediënten met de hand gedurende ongeveer 20 minuten.

Wanneer het vleesmengsel de consistentie van stevig  deeg aanneemt, weet je dat het klaar is. Bedek het vleesmengsel met plastic folie op de mengkom en laat het ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

Terwijl de grill aan het bakken is, verdeel het vleesmengsel in 25 gelijke delen. Houd een spies in de ene hand en neem een ​​bal vlees  in de andere. Door je palm en vingers te openen en te sluiten, kneed je de gehaktbal langs de stok tot een lange, smalle kebab. Je kunt de uiteinden een beetje smaller maken als je dat wilt, dan  hecht het nog beter aan de spies.

Plaats de ‘kebabs’ in rijen boven elkaar totdat je klaar bent om ze te grillen. Ze nemen slechts een paar minuten aan elke kant om te bakken, dus zorg ervoor dat je de rest van je maaltijd dienovereenkomstig hebt voorbereid.

Als u een houtskoolgrill gebruikt, laat u de kolen een beetje branden voor een zachte, gelijkmatige hitte. Laat het met een gasgrill op hoog voorverwarmen en zet het dan op een middelgrote vlam om te bakken.

Plaats elke spies op een kleine diagonaal ten opzichte van de lijnen op het grillrooster. Dit geeft het mooie schroei lijnen waar ze de grill aanraken. Sluit de bovenkant en laat de ‘kebabs’ 3 tot 5 minuten aan één kant bakken. Gebruik een tang om ze zachtjes naar de tegenovergestelde diagonaal te draaien om de andere kant bruin te maken.

Probeer ook dit recept eens:  Chorjatiki (Griekse Boeren salade)

Eet je ‘Urfa’ kebabs direct van de grill. Voor garnering kun je ook hete groene pepers en gesneden tomaten grillen. Serveer met aardappelen, rijstpilaf of Bulgur-tarwepilaf.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen