Tas kebab
Tas kebab
Ingredienten:
500 g lamsbout
1/2 groene paprika
2 grote aardappel
2 uien
4 takjes peterselie
40 g boter of margarine
1 blikje tomatenpuree
1/2 bouillontablet
naar smaak zout en peper
Voorbereiding:
Vlees in blokjes van ca 2 bij 2 cm snijden. Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. uien pellen en in kleine stukjes snijden. een kopje peterselie fijn knippen. aardappels in kleine blokjes snijden.
bereiding:
In een wijde braadpan 30 g boter verhitten. Vlees snel aan alle kanten bruin bakken. Vlees uit de pan nemen. Rest van de boter toevoegen en smelten. Hierin paprika en ui in ca. 4 minuten fruiten. Toevoegen: tomatenpuree, anderhalve del water, bouillontablet, zout, peper , helft van de peterselie en aardappels. Vlees weer terug leggen in de pan. met deksel op de pan vlees in ca. anderhalf uur zachtjes gaar laten stoven. Overdoen in schaal. met rest van peterselie bestrooien.