Geyme
Geyme
500 gr varkensfricandeau (of kalfvlees)
1 ui
3 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree
1 handvol gele spliterwten
1 gedroogde limoen
peper en zout
handvol frietjes
Bereiding
Snipper de ui fijn en snij het vlees in dobbelsteentjes.
Fruit de ui in olie en doe het vlees erbij. Kruid het vlees met veel peper en zout. Laat het vlees ongeveer 10 minuten goed doorbakken met de deksel op de pot zodat het vocht in de pot blijft.
Kook de spliterwten in water totdat ze bijna gaar zijn.
Voeg de tomatenpuree er aan toe en leg de limoenen er in. Laat alles ongeveer een 30 minuten sudderen. Voeg de spliterwten eraan toe en laat het geheel nog eens 20 minuten sudderen. (De spliterwten toevoegen wanner het vlees bijna gaar is)
Bak een handvol frietjes en leg ze bovenop de geyme.
Het gerecht serveren met yoghurt en rijst.