Sabzi
Rijst wordt zachtjes gekookt met verse dille, peterselie, koriander, tuinbonen en nog meer kruiden. In Iran wordt er meestal vis bij gegeten.
Ingrediënten
1,4 liter water
800 g witte rijst (langwerpige korrel)
3 eetlepels (45 ml) plantaardige olie
1 bosje dille, fijngeknipt
1 bosje peterselie, fijngeknipt
een bosje koriander, fijngeknipt
500 g gedopte tuinbonen
gemalen kurkuma naar smaak
kaneelpoeder naar smaak
2 afgestreken theelepels (6 g) zout
2 afgestreken theelepels peper
1. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel.
2. Was de rijst, strooi het dan in het kokende water en roer even. Zet het vuur lager en laat het vijf minuten zachtjes koken. Meng de dille, peterselie, koriander, tuinbonen, kurkuma, kaneel, zout en peper erdoor. Doe het deksel op de pan en laat het op heel laag vuur nog 40 tot 45 minuten zachtjes koken.