Goedkoop etenIraans

Sabzi

Rijst wordt zachtjes gekookt met verse dille, peterselie, koriander, tuinbonen en nog meer kruiden. In Iran wordt er meestal vis bij gegeten.

Ingrediënten

1,4 liter water 

800 g witte rijst (langwerpige korrel) 

3 eetlepels (45 ml) plantaardige olie 

1 bosje dille, fijngeknipt 

1 bosje peterselie, fijngeknipt 

een bosje koriander, fijngeknipt 

500 g gedopte tuinbonen 

gemalen kurkuma naar smaak 

kaneelpoeder naar smaak 

2 afgestreken theelepels (6 g) zout 

2 afgestreken theelepels peper 

 
1.   Breng water aan de kook in een grote pan met deksel. 
  
2.   Was de rijst, strooi het dan in het kokende water en roer even. Zet het vuur lager en laat het vijf minuten zachtjes koken. Meng de dille, peterselie, koriander, tuinbonen, kurkuma, kaneel, zout en peper erdoor. Doe het deksel op de pan en laat het op heel laag vuur nog 40 tot 45 minuten zachtjes koken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept