Scones & Englisch Hightea
Scones maken
125 gram roomboter
450 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
50 gram poedersuiker
1 mespuntje zout
150 ml karnemelk
*bewaar iets extra om mee te bestrijken
Deegroller
uitsteekvorm of glas
omtrek 7 cm
bakpapier en bakkwast
~*~
Verwarm de oven voor op 220 graden
Snij de boter in blokjes
Meng het bakmeel de bakpoeder, poedersuiker, karnemelk en zout in een kom
Voeg de boter toe en vermeng dit alles met elkaar
Bestuif een snijplank met wat bloem
Rol het deeg uit met de deegroller
tot een lap van 1 cm dik
Steek er met behulp van de uitsteekvormpjes of het glas
cirkels uit of maak er kleine hoopjes van
Leg de scones op een bakplaat
bestrijk ze met wat karnemelk
Bak ze in 12 minuten
Serveer ze met een heerlijke pot geurige Engelse thee
en clotted cream en jam
en of clotted cream met citroenmarmelade
Maak hierbij sandwiches
Met komkommer en munt
-gerookte zalm en dille
-eiersalade
-Gerookte ham met mosterd
En neem vooral de allerbeste clotted cream
Devonshire clotted cream
Scones met tomaat & tijm
75 gram cheddar
50 gram gedroogde tomaten
in dunne reepjes
1 takje tijm
Maak het recept als bovenstaand alleen zonder poedersuiker
Scones met gember en slagroom
3 eetlepels bakgember roeren door bovenstaand recept
en klop tijdens het bakken slagroom
serveer dit bij de scones
Scones met mango en mascarpone
125 gram mascarpone
stukjes mango
2 eetlepels suiker
en sap van 1 citroen
Breng dit even aan de kook in een steelpannetje
Laat het afkoelen
Prak dit tot een jam
Serveer dit bij de scones