Scones & Englisch Hightea

English afternoon tea sandwiches and wraps. Love the teapot on top!

Scones maken

125 gram roomboter

450 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder

50 gram poedersuiker

1 mespuntje zout

150 ml karnemelk

*bewaar iets extra om mee te bestrijken

Deegroller

uitsteekvorm of glas

omtrek 7 cm

bakpapier en bakkwast

~*~

Verwarm de oven voor op 220 graden

Snij  de boter in blokjes

Meng het bakmeel de bakpoeder, poedersuiker, karnemelk en zout in een kom

Voeg de boter toe en vermeng dit alles met elkaar

Bestuif een snijplank met wat bloem

Rol het deeg uit met de deegroller
tot een lap van 1 cm dik

Steek er met behulp van de uitsteekvormpjes of het glas
cirkels uit of maak er kleine hoopjes van

Leg de scones op een bakplaat

bestrijk ze met wat karnemelk

Bak ze in 12 minuten

 

Serveer ze met een heerlijke pot geurige Engelse thee
en clotted cream en jam
en of clotted cream met citroenmarmelade

Maak hierbij  sandwiches

Met komkommer en munt
-gerookte zalm en dille
-eiersalade
-Gerookte ham met mosterd

En neem vooral de allerbeste clotted cream

Devonshire clotted cream


Scones met tomaat & tijm

75 gram cheddar
50 gram gedroogde tomaten
in dunne reepjes

1 takje tijm

Maak het recept als bovenstaand alleen zonder poedersuiker

Scones met gember en slagroom

3 eetlepels bakgember roeren door bovenstaand recept
en klop  tijdens het bakken slagroom
serveer dit  bij de scones

 

Scones met mango en mascarpone

125 gram mascarpone

stukjes mango
2 eetlepels suiker
en sap van 1 citroen

Breng dit even aan de kook in een steelpannetje
Laat het afkoelen
Prak dit tot een jam

Probeer ook dit recept eens:  Citroencake met creme fraiche

Serveer dit bij de scones

 

 

 

 

Laat meer zien
Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen