Soesjes

Soezen (recept Lotte van Gorp)

Benodigdheden

Steelpan
Mengkom
(Hand)mixer
Oven
Bakplaat (met bakpapier)
Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten soezendeeg voor 10-20 soezen (afhankelijk van de grootte)
100 ml water
100 ml melk
100 gram boter
100 gram bloem
3 à 4 eieren (200 gram)
snufje zout
Ongeveer 5 gram suiker

Verder nodig
500 ml slagroom
60 gram suiker
Poedersuiker (om te bestuiven)

Bereiding
– Kook het water met de melk in een steelpannetje.
– Voeg vervolgens de boter met het beetje suiker eraan toe.
– Kook het mengsel gaar met de bloem.
– Haal het mengsel uit de pan en giet het in een mengkom.
– Voeg vervolgens een voor een de eieren aan het mengsel toe en meng het tot een glad geheel.
– Leg bakpapier op de bakplaat of bestrijk de bakplaat met wat gesmolten bloem en strooi er vervolgens wat bloem overheen (zoals bij een cakeblik).
– Doe het mengsel in de spuitzak met het spuitmondje en spuit halve bolletjes op een bakplaat.
– Bak de soezen ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de grootte van de soezen) op 220 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
– Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.
– Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf en doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met spuitmondje.
– Prik een gaatje in elke soes en vul ze met slagroom. Bestuif ze tot slot met poedersuiker.

Bron AD.nl

Probeer ook dit recept eens:  HET BEROEMDE dessert dat de wereld gek maakt!
Laat meer zien
Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen