Soesjes

Soezen (recept Lotte van Gorp)

Benodigdheden

Steelpan
Mengkom
(Hand)mixer
Oven
Bakplaat (met bakpapier)
Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten soezendeeg voor 10-20 soezen (afhankelijk van de grootte)
100 ml water
100 ml melk
100 gram boter
100 gram bloem
3 à 4 eieren (200 gram)
snufje zout
Ongeveer 5 gram suiker

Verder nodig
500 ml slagroom
60 gram suiker
Poedersuiker (om te bestuiven)

Bereiding
– Kook het water met de melk in een steelpannetje.
– Voeg vervolgens de boter met het beetje suiker eraan toe.
– Kook het mengsel gaar met de bloem.
– Haal het mengsel uit de pan en giet het in een mengkom.
– Voeg vervolgens een voor een de eieren aan het mengsel toe en meng het tot een glad geheel.
– Leg bakpapier op de bakplaat of bestrijk de bakplaat met wat gesmolten bloem en strooi er vervolgens wat bloem overheen (zoals bij een cakeblik).
– Doe het mengsel in de spuitzak met het spuitmondje en spuit halve bolletjes op een bakplaat.
– Bak de soezen ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de grootte van de soezen) op 220 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
– Haal de soezen uit de oven en laat volledig afkoelen.
– Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf en doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met spuitmondje.
– Prik een gaatje in elke soes en vul ze met slagroom. Bestuif ze tot slot met poedersuiker.

Bron AD.nl

Probeer ook dit recept eens:  Scones & Englisch Hightea
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen