Falafel
Falafel-ingrediënten
1 pond droog gepelde tuinbonen *
¾ lbs van gedroogde kikkererwten (ook bekend als Garbanzo-bonen)
1 bosje Italiaanse peterselie (hak de stengels weg)
2 trosjes groene koriander (hak de stengels weg)
8-10 teentjes vers geschilde knoflook, geplet
1 grote rode of gele ui
1 bosje groene uien
2 eetlepels zout
Een scheut zwarte peper
2 eetlepels bloem
1 theelepel baking soda
1 scheut rode chili peper (optioneel, als pikante falafel gewenst is)
1 theelepel komijn
3 theelepels koriander
Falafel Tahini Sauce
Ingrediënten
2 eetlepels Tahini-pasta
1 kopje vers geperst citroensap
3 handschoenen knoflook, geplet
een scheutje zout
Optionele Falafel
Zoute Libanese augurken (komkommers, rapen, gekruide chilipepers)
tomaten
Gehakte verse Italiaanse peterselie
Pita brood
De Falafel Mix bereiden
Week de tuinbonen en de kikkererwten een nacht in water in aparte bakjes.
De volgende dag laat u de tuinbonen uitlekken, spoelt u ze met vers water en schilt u ze (u kunt tijd besparen door gepelde tuinbonen te kopen).
Droog fave bonen in een vergiet voor een paar momenten en laat ze vervolgens in de keukenmachine gedurende een minuut of twee totdat ze eruit zien als dunne broodkruimels. Zet opzij in een grote kom.
Spoel en droog de kikkererwten vervolgens in de keukenmachine totdat ze dezelfde consistentie van de tuinbonen hebben bereikt. Giet over de tuinbonen.
Doe de knoflook, rode uien, groene uien, peterselie, koriander, koriander, zout, pepers en bloem in de keukenmachine en laat ze een paar minuten draaien totdat ze in een pasta veranderen.
Voeg ze toe aan de container met de tuinbonen en kikkererwten en kneed ze met de handen tot ze een deegachtige textuur bereiken. Als ze droog aanvoelen, voeg een beetje water toe en kneed een beetje meer. Op dit punt voel je vrij om de Falafel-mix te proeven om er zeker van te zijn dat het een uitgebalanceerde smaak heeft.
De Falafel frituren
Schep de falafel in de olie met behulp van een speciale Falafel-lepel, een ijsscoop of met behulp van 2 lepeltjes, waarbij je de falafelpasta in een lepel schept, en de andere lepel ertegenaan drukt om te verdichten en dan voorzichtig in de frituurpan.
Bak een paar minuten totdat de falafel bruinachtig is, schep ze dan op een bakpapier of in een vergiet
De falafel bakken
Voor de bewuste gezondheid, kunt u de falafel-pasteitjes opscheppen op een aluminium / bakplaat die licht geolied is of bak in de oven op 400F gedurende 7-10 minuten.
Voorbereiding van de falafel Tahini saus
Meng de Tahini-sausingrediënten in de blender tot ze een homogene textuur bereiken.
Voorbeeld om een evenwicht tussen smaken te garanderen.
Een goede Falafel Tahini-saus moet een beetje pittig smaken met een vleugje knoflook. De saus moet er crème / witachtig uitzien.
De Falafel Sandwich samenstellen
Terwijl ze nog steeds warm zijn, verbrijzel je gebakken falafelballen langs de diameter van een pitabroodje, garneer met wat gehakte peterselieblaadjes, voeg een eetlepel Tahini-saus toe, voeg wat tomaten toe, gezouten augurken