Falafel
Falafel
-Blikje kikkererwten – afspoelen
-dan fijnmaken met wat olijfolie
-daarin 2 tenen fijngemaakte knoflook
-snufje citroen &
-peper en zout naar smaak (Is persoonlijk)
-En munt is ook lekker hierbij
-wat komijn naar smaak -en een beetje peterselie voor de show.
-Mocht het te vochtig zijn, meng er dan wat bloem doorheen, tot je er balletjes van kunt maken.
-Meng dit allemaal door elkaar, en maak er balletjes van, duw deze iets plat en bak dit in een laagje verhitte olie in de koekenpan
-Je kunt ze ook frituren.
-Mocht de falafel te vochtig zijn, is het een tip om de kikkererwten na het afspoelen even droog te deppen met een schone theedoek.
-Ook als je ui wilt gebruiken, rasp deze dan en zorg ervoor dat je de geraspte ui uitknijpt en zo droog mogelijk toevoegt.
-Je moet de falafel ook niet te fijn maken.
-Zorg er ook voor dat de olie heet is. (Pas altijd op met spetters)
Bij nog niet goed verhitte olie wordt het ook een slappe massa vaak.
Je kunt de falafel ook koud eten.
In een wrap doen met een saus en sla en wat je maar wilt.
Ui, Feta, Paprika etc.
Desnoods in een pitabroodje…