BroodjesEgyptischVroegerWeekend

Egyptische Falafel

Ingrediënten

  • 2 kopjes gedroogde gespleten tuinbonen
  • 1 rode ui, in vieren
  • 1/2 kop verse peterselie
  • 1/2 kop verse koriander
  • 1/2 kop verse dille
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 1/2 theelepels gemalen koriander
  • 1 1/2 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 kopje sesamzaadjes (optioneel)
  • plantaardige olie om te frituren

instructies:

  1. Plaats tuinbonen in een grote kom en bedek ze met vijf centimeter water.
  2. Laat 8-12 uur weken alvorens uit te lekken.
  3. Combineer geweekte tuinbonen, rode ui, verse peterselie, koriander, dille, knoflook, koriander, zout en komijn in een keukenmachine. Mix tot een deegachtige consistentie.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg sesamzaad toe en kook, af en toe roerend, tot ze geroosterd zijn (ongeveer 5 minuten).
  5. Breng over naar een schaal.
  6. Schep het tuinbonenmengsel in handvol balletjes.
  7. Rol tuinbonenballen in sesamzaadjes om te coaten.
  8. Vul een pan 1/4 vol met olie. Verwarm op middelhoog vuur.
  9. Bak tuinbonenballen goudbruin (geschat 3-5 minuten).
  10. Haal de tuinbonenballetjes van het vuur en laat ze drogen op een papieren handdoek.
  11. Serveer op naan met vers gesneden tomaat, peterselie, ui en tahin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept