Egyptische Falafel

Ingrediënten

  • 2 kopjes gedroogde gespleten tuinbonen
  • 1 rode ui, in vieren
  • 1/2 kop verse peterselie
  • 1/2 kop verse koriander
  • 1/2 kop verse dille
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 1/2 theelepels gemalen koriander
  • 1 1/2 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 kopje sesamzaadjes (optioneel)
  • plantaardige olie om te frituren

instructies:

  1. Plaats tuinbonen in een grote kom en bedek ze met vijf centimeter water.
  2. Laat 8-12 uur weken alvorens uit te lekken.
  3. Combineer geweekte tuinbonen, rode ui, verse peterselie, koriander, dille, knoflook, koriander, zout en komijn in een keukenmachine. Mix tot een deegachtige consistentie.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg sesamzaad toe en kook, af en toe roerend, tot ze geroosterd zijn (ongeveer 5 minuten).
  5. Breng over naar een schaal.
  6. Schep het tuinbonenmengsel in handvol balletjes.
  7. Rol tuinbonenballen in sesamzaadjes om te coaten.
  8. Vul een pan 1/4 vol met olie. Verwarm op middelhoog vuur.
  9. Bak tuinbonenballen goudbruin (geschat 3-5 minuten).
  10. Haal de tuinbonenballetjes van het vuur en laat ze drogen op een papieren handdoek.
  11. Serveer op naan met vers gesneden tomaat, peterselie, ui en tahin.

Related posts