Ingrediënten
- 2 kopjes gedroogde gespleten tuinbonen
- 1 rode ui, in vieren
- 1/2 kop verse peterselie
- 1/2 kop verse koriander
- 1/2 kop verse dille
- 3 teentjes knoflook
- 1 1/2 theelepels gemalen koriander
- 1 1/2 theelepels zout
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 kopje sesamzaadjes (optioneel)
- plantaardige olie om te frituren
instructies:
- Plaats tuinbonen in een grote kom en bedek ze met vijf centimeter water.
- Laat 8-12 uur weken alvorens uit te lekken.
- Combineer geweekte tuinbonen, rode ui, verse peterselie, koriander, dille, knoflook, koriander, zout en komijn in een keukenmachine. Mix tot een deegachtige consistentie.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg sesamzaad toe en kook, af en toe roerend, tot ze geroosterd zijn (ongeveer 5 minuten).
- Breng over naar een schaal.
- Schep het tuinbonenmengsel in handvol balletjes.
- Rol tuinbonenballen in sesamzaadjes om te coaten.
- Vul een pan 1/4 vol met olie. Verwarm op middelhoog vuur.
- Bak tuinbonenballen goudbruin (geschat 3-5 minuten).
- Haal de tuinbonenballetjes van het vuur en laat ze drogen op een papieren handdoek.
- Serveer op naan met vers gesneden tomaat, peterselie, ui en tahin.