Fessengdjun
Fessengdjun
8 drumsticks
50 gram walnoten
4 eetlepels granaatappelpuree
1 ui
eventueel een beetje suiker
3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
Bereiding
Rooster de walnoten lichtjes in een pan zodat ze krokant blijven. Let op want walnoten branden zeer snel aan.
Ontvel en kruid de drumsticks met zout en veel peper. Eventueel ook met kipkruiden. Als je kipkruiden met zout neemt, geen extra zout toevoegen.
Snipper de ui.
Bak de drumsticks op een hoog vuur totdat de buitenkant bruin gebakken is en de kip gaar is. Doe op het einde ook de gesnipperde ui erbi.
Voeg de tomatenpuree er aan toe samen met de granaatappelpuree. (Het is handiger om de tomatenpuree en granaatappelpuree eerst in een aparte kom met water te mengen zodat de drumstick heel blijven tijdens het roeren.)
Mocht de saus te zuur zijn, kan je wat suiker toevoegen.
Laat de drumsticks gedurende 20 minuten op laag vuurt sudderen, voeg er de gebakken walnoten aan toe en laat opnieuw 20 minuten sudderen. In het begin ziet alles zeer rood van de tomaten. Na een tijdje wordt de saus vanzelf bruin.
Serveren met rijst en eventueel een frisse salade. Torshi en masto ghiar kan er ook bij geserveerd worden.