Eenvoudig Egyptisch Koshari-recept

Ingrediënten

 

Uienringen

  • 1 grote ui. In dunne ringen gesneden
  • Zout naar smaak
  • 1/3 kopje bloem voor alle doeleinden
  • 1/2 kop bakolie

Tomatensaus

  • Kokende olie
  • 1 kleine ui. geraspt
  • 4 teentjes knoflook. fijngehakt
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gemalen rode pepervlokken
  • 1 blik tomatensaus van 28 oz
  • Zout en peper naar smaak
  • 1-2 el gedistilleerde witte azijn

Koshari

  • 1 1/2 kop bruine linzen.
  • 1 1/2 kop middelgrote rijst. Gespoeld en geweekt gedurende 15 minuten.
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl koriander
  • 2 kopjes macaroni noedels
  • Kokende olie
  • 1 15-oz kan kikkererwten. Afgespoeld, uitgelekt en opgewarmd

instructies:

Krokante uienringen

  1. Meng in een kleine kom bloem en zout.
  2. Voeg uienringen toe aan de bloem en gooi om te coaten. Schud het teveel af.
  3. Verhit bakolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg uienringen toe aan olie. Kook tot ze goudbruin zijn. Uien moeten knapperig zijn, maar niet verbrand (ongeveer 15 minuten)

Tomatensaus

  1. Verhit in een grote pan 1 eetlepel frituurolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg geraspte ui toe en kook tot ze licht zacht zijn. Laat ze niet bruin worden.
  3. Voeg knoflook, koriander en rode pepervlokken toe. Bak tot het geurig is (30-45 seconden).
  4. Voeg een blikje tomatensaus en een snufje zout toe. Laat sudderen tot de saus dikker wordt (ongeveer 15 minuten).
  5. Roer de azijn erdoor en zet het vuur laag. Dek af en houd warm tot het klaar is om te serveren.

Koshari

Dek de kikkererwten af ​​en verwarm ze 1 minuut in de magnetron.

Linzen

    1. Breng in een middelgrote pan of steelpan linzen en 4 kopjes water aan de kook
    2. Zodra het kookt, zet u het vuur laag en kookt u tot de linzen zacht maar stevig zijn (ongeveer 15 minuten). Kook niet volledig. Ze zullen klaar zijn met koken met de rijst.
    3. Giet het water af en breng op smaak met een snufje zout

Rijst

    1. Giet rijst uit de weekbak.
    2. Voeg rijst en linzen toe aan een pan. op middelhoog vuur.
    3. Voeg 1 eetl. bakolie, zout, peper en koriander.
    4. Kook gedurende 3 minuten, onder regelmatig roeren.
    5. Voeg warm water toe tot het mengsel van rijst en linzen onder staat, plus ongeveer 2,5 cm water (ongeveer 3 kopjes) en breng aan de kook.
    1. Dek af en kook tot de linzen en rijst goed gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
    2. Laat het mengsel 5 minuten staan.

Pasta

  1. Terwijl je de rijst en linzen kookt, kook je water met een snufje zout en kook je de pasta totdat deze al dicht is (gekookt, maar stevig).

Combineren

  1. Pluis rijst en linzen met een vork en breng over naar een schaal.
  2. Voeg de elleboogpasta toe samen met de helft van de tomatensaus.
  3. Voeg kikkererwten toe.
  4. Bestrooi met knapperige uienringen en serveer.

Related posts