Eenvoudig Egyptisch Koshari-recept
Ingrediënten
Uienringen
- 1 grote ui. In dunne ringen gesneden
- Zout naar smaak
- 1/3 kopje bloem voor alle doeleinden
- 1/2 kop bakolie
Tomatensaus
- Kokende olie
- 1 kleine ui. geraspt
- 4 teentjes knoflook. fijngehakt
- 1 tl gemalen koriander
- 1/2 tl gemalen rode pepervlokken
- 1 blik tomatensaus van 28 oz
- Zout en peper naar smaak
- 1-2 el gedistilleerde witte azijn
Koshari
- 1 1/2 kop bruine linzen.
- 1 1/2 kop middelgrote rijst. Gespoeld en geweekt gedurende 15 minuten.
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl koriander
- 2 kopjes macaroni noedels
- Kokende olie
- 1 15-oz kan kikkererwten. Afgespoeld, uitgelekt en opgewarmd
instructies:
Krokante uienringen
- Meng in een kleine kom bloem en zout.
- Voeg uienringen toe aan de bloem en gooi om te coaten. Schud het teveel af.
- Verhit bakolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg uienringen toe aan olie. Kook tot ze goudbruin zijn. Uien moeten knapperig zijn, maar niet verbrand (ongeveer 15 minuten)
Tomatensaus
- Verhit in een grote pan 1 eetlepel frituurolie op middelhoog vuur.
- Voeg geraspte ui toe en kook tot ze licht zacht zijn. Laat ze niet bruin worden.
- Voeg knoflook, koriander en rode pepervlokken toe. Bak tot het geurig is (30-45 seconden).
- Voeg een blikje tomatensaus en een snufje zout toe. Laat sudderen tot de saus dikker wordt (ongeveer 15 minuten).
- Roer de azijn erdoor en zet het vuur laag. Dek af en houd warm tot het klaar is om te serveren.
Koshari
Dek de kikkererwten af en verwarm ze 1 minuut in de magnetron.
Linzen
-
- Breng in een middelgrote pan of steelpan linzen en 4 kopjes water aan de kook
- Zodra het kookt, zet u het vuur laag en kookt u tot de linzen zacht maar stevig zijn (ongeveer 15 minuten). Kook niet volledig. Ze zullen klaar zijn met koken met de rijst.
- Giet het water af en breng op smaak met een snufje zout
Rijst
-
- Giet rijst uit de weekbak.
- Voeg rijst en linzen toe aan een pan. op middelhoog vuur.
- Voeg 1 eetl. bakolie, zout, peper en koriander.
- Kook gedurende 3 minuten, onder regelmatig roeren.
- Voeg warm water toe tot het mengsel van rijst en linzen onder staat, plus ongeveer 2,5 cm water (ongeveer 3 kopjes) en breng aan de kook.
-
- Dek af en kook tot de linzen en rijst goed gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
- Laat het mengsel 5 minuten staan.
Pasta
- Terwijl je de rijst en linzen kookt, kook je water met een snufje zout en kook je de pasta totdat deze al dicht is (gekookt, maar stevig).
Combineren
- Pluis rijst en linzen met een vork en breng over naar een schaal.
- Voeg de elleboogpasta toe samen met de helft van de tomatensaus.
- Voeg kikkererwten toe.
- Bestrooi met knapperige uienringen en serveer.