AardappelenAngelWingsGoedkoop eten

Aardappelschijfjes met knoflookdip

aard via Angel-Wings
1,3 kg aardappelen ongeschild
(bv miniopperdoesjes)
2 el olijfolie
1 teen knoflook = uitgeperst
2 thlp zout

voor de aardappels

Knoflookdip maak je als eerste!
2 bollen knoflook!!!
Olijfolie 1 etlp
5 el zure room of uitgelekte yoghurt ( neem griekse)
4 etl mayonaise
paprikapoeder naar smaak
en zout

———
Haal de tenen van de knoflookbollen
Leg de knoflook tenen in een ovenschaal met olijfolie op de bodem en doe deze in de oven
schud de tenen wel even door de olie heen

25 minuten in de oven (200 graden) tot de tenen zacht zijn geworden

Haal de schaal uit de oven en laat dit afkoelen
Pel de tenen knoflook, wat nu gemakkelijk gaat
leg ze in een schaal en doe er wat zout op
prak ze fijn met een vork
doe de mayonaise en de zure room erdoor
breng op smaak met zout en paprika poeder

Bak de aardappeltjes in olijfolie
inclusief de knoflook en het zout
schep dit goed om

serveer deze aardappeltjes met de knoflookdip

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept
Decline