Aardappelschijfjes met knoflookdip
1,3 kg aardappelen ongeschild
(bv miniopperdoesjes)
2 el olijfolie
1 teen knoflook = uitgeperst
2 thlp zout
voor de aardappels
Knoflookdip maak je als eerste!
2 bollen knoflook!!!
Olijfolie 1 etlp
5 el zure room of uitgelekte yoghurt ( neem griekse)
4 etl mayonaise
paprikapoeder naar smaak
en zout
———
Haal de tenen van de knoflookbollen
Leg de knoflook tenen in een ovenschaal met olijfolie op de bodem en doe deze in de oven
schud de tenen wel even door de olie heen
25 minuten in de oven (200 graden) tot de tenen zacht zijn geworden
Haal de schaal uit de oven en laat dit afkoelen
Pel de tenen knoflook, wat nu gemakkelijk gaat
leg ze in een schaal en doe er wat zout op
prak ze fijn met een vork
doe de mayonaise en de zure room erdoor
breng op smaak met zout en paprika poeder
Bak de aardappeltjes in olijfolie
inclusief de knoflook en het zout
schep dit goed om
serveer deze aardappeltjes met de knoflookdip