EgyptischRecepten van Vroeger
Oud Egyptisch gerecht Okra met Rundvlees
Gepureerde okra met rundvlees
Ingrediënten
1 kg grote okra
3 eetlepels ghee
1 ui
1/2 kg rundvlees, in blokjes
2 1/2 liter vleesbouillon
1 tl zout
1/2 tl peper
4 teentjes knoflook
2 el gedroogde koriander
Methode
1. Was okra en plaats in een zeef om te drogen. Snijd in kleine stukjes en lichtjes
sauteren in 1 el ghee. Verwijder okra en laat uitlekken in een zeef.
2. Rasp de ui en bak in 1 el ghee goudgeel. Rundvleesblokjes toevoegen
en roer een paar minuten. Voeg de bouillon toe, dek af en laat sudderen tot het vlees half is
gekookt.
3. Voeg okra, zout en peper toe en laat op middelhoog vuur sudderen tot het volledig is
gekookt.
4. Hak knoflook en koriander fijn en fruit in de overgebleven eetlepel
ghee. Strooi over het gerecht.