EgyptischRecepten van Vroeger

Oud Egyptisch gerecht Okra met Rundvlees

Gepureerde okra met rundvlees

Ingrediënten

1 kg grote okra
3 eetlepels ghee
1 ui
1/2 kg rundvlees, in blokjes
2 1/2 liter vleesbouillon
1 tl zout
1/2 tl peper
4 teentjes knoflook
2 el gedroogde koriander

Methode
1. Was okra en plaats in een zeef om te drogen. Snijd in kleine stukjes en lichtjes
sauteren in 1 el ghee. Verwijder okra en laat uitlekken in een zeef.
2. Rasp de ui en bak in 1 el ghee goudgeel. Rundvleesblokjes toevoegen
en roer een paar minuten. Voeg de bouillon toe, dek af en laat sudderen tot het vlees half is
gekookt.
3. Voeg okra, zout en peper toe en laat op middelhoog vuur sudderen tot het volledig is
gekookt.
4. Hak knoflook en koriander fijn en fruit in de overgebleven eetlepel
ghee. Strooi over het gerecht.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept