Italiaanse dressing

Italiaanse dressing

‘Een kopje koudgeperste olijfolie

2 el. balsamico azijn

Peper naar smaak

Kruidenzout naar smaak
1 teen knoflook
1 tl. mosterd

Olijven, fijngehakt, naar smaak (optioneel)
Verse basilicum, naar smaak (optioneel)
Kappertjes, gehakt, naar smaak (optioneel)

Combineer de eerste vier ingrediënten en meng dit goed door elkaar. Het is de moeite waard om
extra geld voor de echte Italiaanse balsamico azijn, of biologische appelcider
azijn te  betalen.

Prik vervolgens meerdere keren in het teentje knoflook met een vork.

Tien minuten

voeg het voor het avondeten toe aan de dressing voor aroma.

Verwijder daarna de knoflook zodat de smaak niet te sterk wordt.

Deze dressing kan worden versterkt door het toevoegen van fijngehakte olijven en verse
Basilicum.
Voeg 1 theelepel mosterd toe om de dressing te binden en de emulsie te stabiliseren.
Voeg gehakte kappertjes toe voor een pittig alternatief.
In Europa en de Verenigde Staten bevat massaproductie veel azijn.
Dit is slecht voor de nieren. Beperk de hoeveelheid azijn die
je gebruikt. Citroenzuur uit citrusvruchten is een veel gezonder alternatief. jij
kan ook zuurkoolsap in salades gebruiken als azijnvervanger.

Related posts