Lasagna
Lasagna met gehakt of 2e recept met kipfilet.
Haal roomboterbladerdeeg, 1 pond of 300 gram gehakt, bakje champignons,
1 paprika,
1 ui,
1 prei en
2 teentjes knoflook en tomatensaus met basilicum
Bak de gehakt samen met de geraspte knoflook en rode gesnipperde ui tot het rul is, met wat Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak.
Daarna bak je de groenten mee.
Eerst gehakt goed kruiden, hierna bakken tot het doorbakken is, dan de ui erbij tot de uitjes glazig zijn, hierna de paprika, dan de prei toevoegen en als laatste de champignons. (Dit ivm vocht in de champignons, dan gaat het koken ipv bakken, en dat neemt teveel smaak weg)
Is dit alles goed gebakken, doe er dan pas de tomatensaus bij.
Als dit alles klaar is, leg je in een ovenvaste schaal bladerdeeg plakjes op de bodem, schep hierover heen de gehakt met groentensaus, hierna nog een laagje bladerdeeg met wat geraspte kaas en doe hier overheen weer de saus met gehakt en groenten, leg nogmaals een bladerdeeg laagje hier overheen en als laatste laag wederom de saus met groenten en gehakt!
Als laatste bedek je de lasagna met geraspte kaas,
Zet dit nog eens ongeveer 20 minuten in de oven 150 graden, tot de kaas gesmolten is.
Lasagna deel 2:
met kipfilet
4 teentjes knoflook
mix Italiaanse groenten
1 rode ui
Kipfilet
Bladerdeeg
Tomatensaus
Creme fraiche
Je kunt de groenten zoals hierboven genoemd gebruiken, of een zakje Italiaanse groenten.
Snij dan een rode ui in kleine stukjes en 4 teentjes knoflook
Knip de kipfilet met een vleesschaar in kleine stukjes, doe dit op de snijplank met de knoflook en ui. Peper en zout naar smaak en dan Oregano en Italiaanse kruiden.
Vermeng dit op de snijplank.
Bak dit in een roerbakpan tot het gaar is en doe dan de groentemix erbij. Doe dan nog eens wat Italiaanse kruiden en oregano bij de groentenmix in de pan.
Roer dit goed door elkaar.
Als de groente wat gegaard is, doe je er 2 eetlepels creme fraiche doorheen en 3 blikjes tomatenpuree.
Meng dit goed door elkaar.
In een ovenschaal doe je wat olie en daarop doe je de plakjes bladerdeeg zodat de bodem goed bedekt is.
Doe de groentenmix in de ovenschaal tot de helft, doe er dan nog 2 blaadjes bladerdeeg op, en dan de rest van de groentenmix.
Daarna nog 2 bladerdeeg blaadjes bovenop en vouw eventuele zijkanten die boven de schaal uitkomen naar binnen.
Hierna doe je geraspte kaas bovenop de bladerdeeg in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal voor 25 min in de oven op ongeveer 150 graden.
Je kunt Lasagna ook invriezen, luchtdicht in de vriezer wegzetten dan is het 3 maanden houdbaar.