Iraanse Kotelet

Iraanse Kotelet
Benodigdheden:
6 aardappelen
500 gram rundergehakt
1 ui
50 gram paneermeel
1 komkommer
kerriepoeder of munt of
fijngesneden lenteuitjes
peper
zout
Bereiding:
Kook de aardappelen en pureer ze. (Je kunt ook meer aardappelen nemen en minder vlees)
Meng het gehakt met de zeer fijn gesneden ui, het paneermeel, het ei, veel kerriepoeder of munt of fijngesneden lenteuitjes, peper en zout samen met de geplette aardappelen tot één geheel.
Maak van het mengsel kleine platte hamburgertjes.
Bak de koteletjes in olijfolie.
Serveren met rijst of in nan  of turks brood

(of bv taco brood) rollen
met bv een zure salade naar eigen keus.

Dressing:
Ghiar-mast: Yoghurt, komkommer, peper, zout, munt, basilicum en citroensap.

Probeer ook dit recept eens:  Faloodeh Iraans ijs
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen