Iraans

Goreshte kadoo

Goreshte kadoo

groentecurry via Angel-Wings
1 kg rundvlees(of kipfilet)
3 courgettes (of aubergines)
3 uien
zout, peper
4 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
2 gedroogde limoenen

Bereiding

Snijd de courgettes in dikke schijven en bak ze licht bruin in een grillpan.

Snijd het vlees in dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm. Neem een grote pan of pot met deksel. Fruit de gesnipperde uien lichtjes. Laat het vuur hoog staan en voeg het vlees toe. Kruid het vlees met veel peper en zout. Bak het vlees half gaar met het deksel op de pot (zodat het vocht in de pot blijft).

Meng de geconcentreerde tomatenpuree met het vocht in de pot. Als er niet genoeg vocht in zit voeg je er een beetje water aan toe. Leg de gedroogde limoenen er bovenop.

Doe de deksel op de pot en laat alles ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg de gebakken courgettes toe aan het vlees. Laat alles nog eens een half uur sudderen.

Serveren met rijst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept