Gheymeh Stoofpot

 photo Gheyme-Iran-Food_zpskgselv9p.jpg

 

Ingrediënten:

Personen 4-6

1 . 750 gram – 1 kg vlees in blokjes been schaap / lam been (mag ook met rundvlees, stoofvlees)

2 . Een kopje gele spliterwten (100 gram
Zorg ervoor dat u spliterwten koopt van hoge kwaliteit

3 Eén-twee grote uien. die worden gepeld en fijngehakt – als ze niet dun gesneden worden, krijg je later grote stukken gebakken uien  later drijvend in de jus, dat ziet er minder mooi uit.

4 drie-vier gedroogd limes (Citroenen)
 photo 100_0431s_zpsmgv2uh2k.jpg

.
– ze geven de stoofpot een speciale smaak, een van de ingrediënten die niet moet worden vervangen door iets anders. Probeer ze te kopen in Iraanse of Turkse supermarkten. Sommigen raden aan ze te vervangen met citroensap, maar als je dat doet, zal er een speciale unieke smaak te ontbreken. Zij moeten worden geweekt in water een paar minuten en doorboord met een vork. Vermijd overmatig gebruik van limoenen, omdat het een bittere smaak aan uw stoofpot zal geven.

5. Twee-drie afgestreken eetlepels tomatenpuree  

6 Een stukje kaneel schors. – het kan worden vervangen door een snufje kaneelpoeder, maar het is vermeldenswaardig dat het gebruik van poeder de stoofpot doorschijnend maakt.De bast moet worden verwijderd nadat de stoofpot is klaar.

7 . Eén-twee theelepels kurkuma

8 Eén afgestreken theelepel saffraan.

9. Drie-vier aardappelen voor frites – de stoofpot is gegarneerd met smalle dunne frietjes voor de topping. Bij een andere variant van dezelfde schotel wordt deze bedekt met gebakken aubergines.

10 . Zout en gemalen zwarte peper naar smaak

11. Plantaardige olie

12 . Water

. 13 Een theelepel rozenwater – dit ingrediënt is optioneel en kan worden uitgesloten.

 

Probeer ook dit recept eens:  Kebab Iraans

Hoe maak je Gheymeh

1. Bak de uien in een pan met bv  een plantaardige olie op een matig vuur tot ze zacht en goudbruin zijn, voeg kurkuma en peper toe.

2. Bak de gele spliterwten met de uien – u kunt ze ook eerst koken,  voeg ze dan ten minste 30 minuten vóór de stoofpot klaar is toe. De kooktijd kan verschillen op basis van de aard van de gele spliterwten. Ze moeten niet papperig of ongaar zijn.

3. Voeg het vlees toe in blokjes en bak ze tot ze bruin zijn aan alle kanten.

4. Tomatensaus moet worden gebakken, met het mengsel samen totdat het diep rood lijkt; Roer het vaak om te voorkomen dat het verbrandt.

5. Voeg de saffraan dan toe aan de inhoud van de pan en geef het 2-3 minuten om zijn magische werk te doen.

4. Giet water in de pan voor zover zij alle ingrediënten onderdompelt en doe het deksel op de  pan tot het aan de kook is. Daarna, draai het vuur laag om het te laten sudderen.

5. Voeg het stukje kaneel schors aan de pan.

6. Op het laatst, kan de doorboorde gedroogde limoenen worden toegevoegd. Zij moeten hun bal-achtige vormen behouden terwijl ze worden gekookt.

7. zout worden toegevoegd aan het einde van het koken van het vlees. Als vers vlees wordt gebruikt, zal de kooktijd verminderen in tegenstelling tot bevroren vlees. Vergeet niet om de schors te verwijderen. De stoofpot dient geen waterig geheel te zijn maar ook niet te dik. Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van rozenwater bent, kunt u dit proberen

Probeer ook dit recept eens:  Koresht Bademjan

8. Garneer de stoofpot met frietjes, welke wij snijden van de aardappels en bakken in een koekenpan met olie, en serveer het met rijst.

Eet Smakelijk!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen