Kookoo Sabzi – Groente Koek

 

kuku sabzi - Persian herb fritatta

Voor 4 personen

Ingrediënten:

1. 125 gram fijngehakte peterselie

2. 50 gram fijngehakte lente-uitjes

3. 125 gram fijngehakte prei

4. 125 gram fijngehakte koriander

5. 125 gram fijngehakte dille

6. 50 gram fijngehakte fenegriek (optioneel) – Het originele recept bevat dit niet.Het kan echter gebruikt worden als je van de geur houdt die het aan het gerecht geeft.

7. Eén-twee teentjes knoflook, fijngehakt (optioneel)

8. 5-7 eieren

9. Twee eetlepels fijngemaakte walnoten – De stukken mogen niet te groot zijn en mag je vermalen van walnoten tot poeder.

10. Een volle eetlepel berberissen

11. Zout en peper naar smaak

12. Bakolie

In een grote kom, vermeng de fijngehakte kruiden en knoflook met de eieren en klop het mengsel goed. Het is enorm belangrijk dat ze goed gemengd worden. Dan voeg je de stukjes walnoot en barberries toe evenals het zout en peper.

Doe de olie in een koekenpan en laat het heet genoeg worden. Doe het mengsel in de pan en probeer om het gelijkmatig te verspreiden met het vlakke deel van een spatel.

Onmiddellijk nadat het mengsel begint het stollen, draai je het vuur laag en geef het enkele minuten de tijd om te  bakken. Daarna, snijd je deze Kookoo Sabzi in acht partjes in de pan en draai de plakjes om en bak ze op een laag vuur door voor ongeveer 10 minuten. Het gerecht kan zowel zowel warm als koud geserveerd worden.

Hoewel de schotel kan worden gebakken in de oven, op basis van het originele recept, wordt het mengsel gewoonlijk gebakken in een pan.

Probeer ook dit recept eens:  Koekoe Saabzi

Hoge temperaturen kan de berberissen en het eten verbranden. Aan de andere kant, als de olie niet heet genoeg is voor het toevoegen van het beslag in de pan, is het mengsel niet goed doorbakken.

Als je moeite hebben met het snijden en draaien over de plakken, kunt u een kleine koekenpan gebruiken om een omelet-achtige Kookoo maken en draai het om, zonder het in plakjes te hoeven snijden.

Eet Smakelijk!

Dit kun je eten bij rijst en ook op brood. Turks brood bv…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen