Iraans

Iraanse rijst met tuinbonen- polo ba Baghali

Iraanse rijst met tuinbonen- polo ba Baghali

 photo RECIPE---IRANIAN-RICE_zpso0tsay3i.jpg

Ingrediënten

500 g basmatirijst
3 – 4 takjes verse koriander (koriander)
3 – 4 takjes verse Italiaanse peterselie
3 – 4 takjes verse dille
3 -4 verse bieslook
500 g verse, gepelde tuinbonen (als verse niet beschikbaar zijn, maak dan gebruik maken van bevroren tuinbonen of uit pot of blik)
100 g boter

Doe de bonen in kokend water gedurende 1 minuut dan knallen ze uit hun schilletjes – haal de schilletjes eraf.
Hak de verse kruiden zeer fijn.

Week de rijst in water, een paar keer spoelen.

Breng wat gezouten water aan de kook in een grote pan. Giet de rijst erbij en laat ongeveer 10 minuten koken. Het moet iets te gaar zijn.

Voeg nu de gepelde tuinbonen en gehakte kruiden aan de voorgekookte rijst toe. Roer goed, zodat ze goed gemengd zijn.

In een pan smelt je dan de boter, voeg rijst met kruiden en bonen toe en roer goed; proeven en voeg meer zout indien nodig. Dek af met een goed sluitend deksel, en zet op zeer laag vuur een paar minuten. Draai het vuur uit en laat nog 15 minuten staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept