Broodjes

7 Hartige croissant recepten

7 hartige croissantrecepten

-Hartige croissant met Ham en Kaas & Mosterd
-Hartige Croissant Roerei Spinazie
-Roquefort hartige croissants, Bayonneham, peer
-Gezouten croissants met rillettes van tomaat en kip
-Parmaham hartige croissants Verse geitenkaas pesto
-Knoflook en kruidenkaas hartige croissants
-Hartige croissants eieren ham kaas

Op basis van kant-en-klaar  bladerdeeg voor croissants

Hartige croissant met ham en kaas en mosterd

Hoe maak je dit recept? Meng mosterd, honing en bruine suiker. Deze saus wordt uitgesmeerd op doormidden gesneden croissants. Of op bladerdeeg voor Croissants.
We voegen kaas en een plak ham toe aan elke helft en bedekken dit met de bovenkant van de croissants. Wikkel elke gevulde croissant in aluminiumfolie en bak gedurende 10 tot 15 minuten op 180°C.

Hartige Croissant Roerei Spinazie


Hoe maak je dit recept? Ham of spek (Eventueel gebakken), voeg spinazie toe uit de diepvries bv met boursin, knijp dit wel uit, zodat er niet teveel vocht op het deeg komt. We voegen losgeklopte eieren en geraspte Gruyère toe en laten dit bakken naar onze smaak (afhankelijk van of we de voorkeur geven aan vloeibaar roerei, of juist eerder droog en goed gekookt). Vouw een croissant doormidden en doe  het roerei erop.

Roquefort hartige croissants, Bayonneham, peer

Hoe maak je dit recept? Smeer Roquefort gemengd met bieslook op driehoekjes bladerdeeg, leg er een stukje ham en een schijfje peer op en rol de croissants op. Bestrooi met geraspte kaas en bak gedurende 20 minuten op 180°C.

Gezouten croissants met rillettes van tomaat en kip

Hoe maak je dit recept? We snijden een bladerdeeg in driehoekjes, we smeren er de tomatensaus op en we smeren een beetje kiprillettes (Rillettes wordt gemaakt van een mengsel van mager en vet varkens(of Kip)vlees, is lichtgezouten en wordt urenlang in eigen vet gekookt tot een draderig en romig smeersel. Het komt oorspronkelijk uit de Touraine streek.) aan de onderkant van de croissants, op het breedste deel. De croissants worden opgerold vanaf de breedste kant naar de smalste kant. Bestrooi ze met geraspte kaas en bak ze 20 minuten op 180°C.

Parmaham hartige croissants Verse geitenkaas pesto

Hoe maak je dit recept? Snijd het bladerdeeg in driehoekjes, smeer er pesto op, voeg reepjes ham en stukjes kaas toe en rol de driehoekjes op. Ze worden gebruind met een ei-melkmengsel en 15 tot 20 minuten gebakken op 180°C.

Knoflook en kruidenkaas hartige croissants

Hoe maak je dit recept? We snijden een bladerdeeg in driehoekjes, op de brede bodem van de driehoek doen we een beetje knoflook en kruidenkaas. De croissants worden op zichzelf gerold, van de breedste kant tot de smalste, en omsluiten de vulling onderweg. Bestrijk ze met eiwit en kruiden en bak ze 10 à 12 minuten op 190°C.

Hartige croissants eieren ham kaas

Hoe maak je dit recept? Roerei wordt gebakken. We openen croissants doormidden, garneren ze met roerei, ham en kaas en zetten ze 1 à 2 minuten in de magnetron. Je kunt ze ook in de oven zetten tot de kaas smelt, of ze invriezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept
Decline