Review Paprika Recepten Manager (App)

Voor hobbykoks onder ons, is er de app Paprika Recepten Manager ontwikkeld (of in het Engels: Paprika Recipe Manager), beschikbaar op iPhone, iPad en Mac. Het is een veel voorkomend probleem, je hebt afgelopen week een overheerlijk recept bedacht dat je het liefst ieder week weer opnieuw zou willen eten. Totdat je bedenkt dat je de helft van het recept alweer bent vergeten. Of je wilt meer variatie in je eten gooien, maar hebt geen idee waar je dat vandaan haalt. Dan is Paprika Recepten Manager de app voor jou. In deze review gaan wij in op de receptenmanager.

screen568x568 (1) screen568x568

 

Variatie in je eten

Gooi variatie in je eten met de recepten manager. In de recepten app zit een webbrowser ingebouwd, die je laat Googelen naar je favoriete recepten. Jammergenoeg zijn de voorgeschotelde recepten in het Engels, (overigens is de app zelf wel in het Nederlands), maar een kleine zoektocht op Google leveren recepten zoals oma’s ouderwetse aardappelschotels op. Er is dus voor ieder wat wils. De recepten zijn eenvoudig toe te voegen in je favorieten, zodat je deze gemakkelijk en snel kunt terughalen.

Naast dat je recepten als favorieten kunt toevoegen, zijn er veel meer mogelijkheden ingebouwd. Een veelgehoorde vraag is ‘Wat zullen wij vanavond eten?’, het antwoord is simpel: in de recepten manager kun je van te voren inplannen welk favoriete recept je vandaag (of morgen) wilt eten. Mocht je willen, dan zou je het kerstdiner in de zomer al kunnen samenstellen. Omdat de app over een slim systeem beschikt, voegt het naast de bereidingswijze van je favoriete recept ook de bereidingswijze, benodigde hoeveelheden en foto toe in een overzichtelijk scherm. Dat is handig om je favoriete recept snel te herkennen, maar ook snel te kunnen bereiden.

Probeer ook dit recept eens:  Ik heb zin in?

Paprika-Receipe-Manager-Review2

Boodschappen doen

Je bent er eindelijk uit wat je wilt gaan eten, het is tijd om boodschappen te doen. De app biedt de optie om de ingrediënten van je diner in vorm van een boodschappenlijstje op te schrijven. Omdat je naast je diner ook extra dingen, zoals bijvoorbeeld thee en koffie wilt halen, kun je dit handmatig toevoegen. De app voegt de ingrediënten automatisch toe, als je ervoor kiest om die maaltijd te gaan eten.

Eigen recepten opschrijven

Hier komen wij terug op het veelvoorkomende probleem, je hebt een geweldig recept bedacht dat je voordat je het weet alweer vergeten bent. Hobbykoks kunnen over het algemeen zeer creatief zijn tijdens het eten koken, daarom is het goed om op te schrijven wat je gedaan hebt om dit recept zo lekker te maken. Paprika Recepten Manager biedt de optie om je eigen recept toe te voegen. Voeg een beschrijving toe, maak een foto met je camera, voer een bereidingswijze in, benodigde ingrediënten en beoordeel het recept met één tot vijf sterren.

Heb je de perfecte foto toegevoegd, dan kun je die vanuit de app delen met je vrienden via Facebook of Twitter. Je zult je vrienden ongetwijfeld jaloers maken.

Uitgebreide synchronisatie

Dit is het punt waarop de samenwerking van de app goed zichtbaar is. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Mac. Dat betekend dat wanneer je een heerlijk recept op je Mac gevonden hebt, deze ook te zien krijgt op je iPhone en iPad. Bedenk in de middag wat je wilt eten via je iPad, en gebruik ‘s avonds de iPhone app om gebruik te maken van je boodschappenlijstje. De app vraagt je om een account aan te maken, dat bestaat uit één wachtwoord en e-mailadres. Vervolgens ben je klaar om je favoriete recepten op al je apparaten te delen.

Probeer ook dit recept eens:  Gezond eten is:

Paprika-Receipe-Manager-review1

Praktijk

Al deze funcitie’s zijn enorm handig, maar wat levert dit in de praktijk op? Het is wennen om i.p.v. pen en papier te pakken, de Paprika Recepten app te openen voor het maken van je boodschappenlijst. Het maken van je boodschappenlijst kan op je iPhone en iPad, maar wij preferen dit om te doen op de Mac. Vervolgens pak je je iPhone voor de boodschappenlijst, waarna je naar de dichtbijzijnde supermarkt gaat voor het halen van je boodschappen. Eenmaal thuisgekomen van het boodschappen doen, pak je je iPad en ga je aan de slag met koken. Dit gaat allemaal, door de uitgebreide synchronisatie mogelijkheden, soepel en vlot. De app werkt naadloos met elkaar samen, en maakt het koken een stuk makkelijker. De app is in het Nederlands te gebruiken, al is het in het begin wellicht moeilijk om recepten te zoeken. Een bezoekje aan de receptenwebsite van Albert Heijn brengt misschien een oplossing, omdat de website perfect samenwerkt met de app (net zoals vele andere website’s).

Conclusie

Om met de deur in huis te vallen, de app is een waar welkome voor hobbykoks. De app kan in het begin ingewikkeld zijn, en laat mensen wellicht afhaken door de gevraagde adviesprijs, maar het is zeker een aanrader voor mensen die graag lekker willen koken. Er zijn vanzelfsprekend gratis alternatieven, zoals de 24Kitchen app die ook recepten aanbiedt, maar deze zijn lang niet zo uitgebreid als Paprika Recepten Manager. De recepten manager maakt, zoals de al naam doet vermoeden, een mooi overzicht van je favoriete recepten. De app is snel, heeft een overzichtelijk design en biedt fijne functie’s (waaronder een kookwekker) die onmisbaar zijn tijdens het koken.

Probeer ook dit recept eens:  Eieren. Gezond of niet?

Het gehele concept achter deze recepten manager is simpel: zoek je recepten uit op je Mac, doe de boodschappen met je iPhone en kook vervolgens de maaltijd terwijl je je iPad naast je in de keuken hebt liggen. Het enige nadeel van Paprika Recept Manager is wellicht dat er geen Windows applicatie beschikbaar is, de app is overigens wel beschikbaar voor Andriod, de Kindle Fire en de Nook Color.  Wij hebben de Paprika Recepten Manager als een fijne app ervaren, het enige minpunt van de app is de prijs, waardoor de app helaas één punt moet inleveren.

Wij beoordelen Paprika Recepten Manager met een 8,9

Paprika Recepten Manager downloaden voor iPhone (€4,49)
Paprika Recepten Manager downloaden voor iPad (€4,49)
Paprika Recepten Manager downloaden voor Mac (€17,99)

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen