Zelf shoarma kruiden samenstellen en maken
Zelf shoarma kruiden samenstellen en maken
Ingrediënten
-2 theelepels gemalen komijnzaad (djinten)
-2 theelepels korianderpoeder
-1 theelepel kurkuma
-1 theelepels cayennepeper
-1 theelepel zout
-1/2 theelepel kaneel
-Gember verse 2 stukjes van 2 cm breed en 1 cm breed
Fijnmaken en bijvoegen (Dit kun je eventueel skippen!)
-1 theelepeltje kerrie maakt de smaak wat warmer
-6 Knoflookteentjes fijnmaken en bijvoegen
Kipfilet fijn knippen in lange dunne stukjes van ongeveer 1 cm bij 3cm
bij de kruiden voegen met wat olijfolie en goed mengen
Daarna 1 rode punt paprika in kleine stukjes bijvoegen
en 1 rode ui in fijne stukjes
Goed roeren en even laten staan
De knoflooksaus maak je met 6 knoflookteentjes
wat zout en citroensap
een beetje peterselie
crème fraîche 1 bakje
en wat mayonaise
Goed mengen met elkaar
Bak de shoarma en warm pitabroodjes op in de broodrooster.
Eet smakelijk, maar dat zal zeker lukken! 🙂