Biefstuk shoarma
2 pond vette stukken vlees (gesneden biefstuk / biefstukken / botersteak …)
Marinade ingrediënten
5 teentjes knoflook
½ kopje vers geperst citroensap
¼ kopje appelciderazijn
¼ kopje olijfolie
1 theelepel kruidnagels
1 theelepel zout
½ theelepel komijn
½ koffielepel theelepel
½ koffielepel theelepel
½ theelepel oregano of tijm
½ theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaat
½ theelepel gemalen peper
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel gemalen gember
Tahini Sauce
2 theelepels Tahini-pasta
1 kopje vers geperst citroensap
3 handschoenen knoflook, geplet
een scheutje zout
Sandwichingrediënten
½ kop fijn gesneden Italiaanse peterselie
Gegrilde tomaten
Frietjes
Pita brood
Shawarma Marinade
Meng de kruiden samen met het citroensap en de appelazijn een paar minuten in een blender. Meng nog niet in de olijfolie.
Snijd het vlees in stukken van 4 inch lang met niet meer dan ⅔ inch in dikte.
Wrijf in een kom het vlees in met de marinade, besprenkel met een beetje olijfolie en wrijf nogmaals, dek af en laat een nacht in de koelkast marineren.
Grillen Shoarma Methode 1: Panini Grill
Leg de gemarineerde shoarma-chunks op een panini of George Foreman-grill en kook gedurende 10-15 minuten op middelhoog vuur.
Eenmaal gekookt, versnipper het vlees op een snijplank en serveer het warm.
Grillen Shoarma Methode 2: Oven
Leg de shoarma-chunks in een Pyrex-bakje met een beetje marinade, bedek de val goed met aluminiumfolie en bak voorzichtig gedurende 2 uur bij 270-300F.
Eenmaal gekookt, versnipper het vlees op een snijplank en serveer het warm. Deze braadmethode zal het vlees zeer mals en sappig maken en bijna uit elkaar vallen.
De Tahini-saus klaarmaken
Klop in een kleine kom de Tahini-pasta, geplette knoflook, citroensap en zout tot je de pasta in een saus verandert.
De shoarma opdienen
Doe ongeveer 4-6 gram (naar smaak) van shredded shoarma in een pitabroodje op de diameter, strooi wat Tahini-saus, voeg vers gegrilde tomaten, frietjes, een garnituur van Italiaanse peterselie toe.