Soep

Tomatensoep AH Recept

Heerlijke tomatensoep – pakket.
Maar je kunt het ook zelf maken zonder het pakket.

750 g tomaten
1 ui
1 wortel
3 tenen knoflook
tijm
1 blikje tomatenpuree
2 runderbouillonblokjes
Zelf toevoegen
1 el olijfolie
750 ml water
peper

BEREIDEN
1. Maak de groente schoon. Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte. Pel en snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Snij de wortel in kleine blokjes en ris de blaadjes van de takjes tijm.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
3. Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe,
breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zachtjes koken.
4. Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng op smaak met peper.
TIP: Voeg zelf soepballetjes of vermicelli toe.
Geef de soep een Italiaans tintje door vlak voor serveren een beetje pesto door de soep te roeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept