Turkse linzensoep
Turkse linzensoep
Voor een grote pan vol
Deze soep kun je invriezen en is erg lekker met bv. stokbrood
• 2 eetlepels boter
• 2 blikken linzen
• 1 ui
• 4 teentjes knoflook
• 2 eetlepels meel
Gebruik 1 bouillonblokje
Naar smaak wat peper & munt
Eventueel klein klontje roomboter in de soep mee laten smelten
-Kook water in de pan met 1 bouillonblokje
-Spoel de linzen af in een vergiet en doe dit in de soep
-Snij de ui in stukjes en doe dit in de pan
-Doe de knoflook ook in kleine stukjes in de pan
Kook dit een tijd
Daarna haal je de pan van het vuur
en je doet er 2 eetlepels meel bij
Dan mix je de soep met de staafmixer heel fijn
doe dan ook de boter in de soep
Zet de soep nog even op het gasfornuis
Hierna doe je in de soep veel munt en cayennepeper naar smaak
en eventueel nog een beetje boter erbij
goed roeren en klaar
Doe er eventueel wat extra chilipeper en munt bij in je soepkom.
Lekker met een Turks brood die je dipt in de soep.
Creme fraiche erbij is ook erg lekker