Burritos AH pakket recept

300 gram rundertartaar

1 rode paprika
1 groene paprika
3 tomaten
1 witte ui
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 jalapeñopeper
1 limoen
blikje bonenmix (Mag ook 2)
zakje AH Mexicaanse specerijenmix

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in.
2. Maak de paprika’s schoon en snij in stukjes. Snij de tomaten in stukjes en pel en snipper de uien en knoflook. Halveer de jalapeñopeper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de jalapeñopeper fijn.
3. Verhit de olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
4. Voeg de ui, knoflook, paprika en naar smaak de jalapeñopeper toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur.
5. Voeg de tomaten, het sap van de limoen, de bonenmix en het zakje Mexicaanse specerijenmix toe en laat 3 minuten zachtjes bakken.
6. Verdeel het mengsel over de wraps en rol de wraps op. Leg de gevulde wraps in de ovenschaal.
7. Bestrooi met de
geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de wraps 10 minuten.

Tip: besmeer de wraps voor het vullen met zure room. Garneer voor het serveren met fijngesneden koriander.
Varieer ook eens met kip in plaats van gehakt.
Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door vegetarische blokjes of vegetarisch fijngehakt. Gebruik voor een glutenvrije maaltijd glutenvrije wraps.

*Zelf bak ik de bladen in een koekenpan met wat olie.

Ook de groenten en tartaar in de koekenpan met wat olijfolie.
En maak ik het vaak zonder kaas en creme fraise, maar dit is wel het lekkerste recept.
Voor de wraps bladen neem ik die van Santa Maria en dan de maïs bladen

Related posts