Weekend

Kaassoufflé in een potje

Maak van 25 gr boter, 25 gr bloem en 1/4 liter melk een bechamelsaus.  (soepel en zonder klontjes, in een steelpannetje, niet laten koken)
Roer hier 150 gram geraspte kaas doorheen.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Splits de 2 eieren, klop de eiwitten stijf.
Meng de gele dooiers aan met wat van de verwarmde saus.
Roer dit van de hittebron af met de saus. Schep de saus door het eiwitschuim,

Die dit in soufflépotjes of een grote soufflépot.

Afbeeldingsresultaat voor soufflépot:

De potje vul je voor de helft met de saus.
Zet de potjes in de oven.
200 Graden
Laat ze rijzen in 15 tot 25 minuten tot ze lichtbruin zijn en serveer ze dan direct

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept