Kaas Knoflookbrood met Honingdip
Ik heb een knoflook-kaasbrood gemaakt dat eenvoudig is en beter smaakt. Het heeft een subtiele knoflooksmaak en smaakt echt goed als het in honing wordt gedompeld. Het is ook heerlijk om in tomatensaus te dippen.
Deeg – 200g Broodmeel – 5 g (0,5 el) Instant droge gist – 8 g (1 eetlepel) suiker – 4 g (0,5 el) zout – 15 g (2 eetlepels) olijfolie (kookolie kan worden gebruikt) – 120 ml warm water
✤ Knoflooksaus – 10 g (0,5 el) Gehakte knoflook – 20 g (2 eetlepels) Gesmolten ongezouten boter – 30 g (1 grote eetlepel) roomkaas
✤Toppings – 280g Mozzarella kaas – Parmezaanse kaas – Oregano (kan worden weggelaten) Peterselie kan worden gebruikt
✤ Dipsaus – Tomatensaus TIP – Deze hoeveelheid is genoeg om 2 broden te maken die in de video worden getoond. – Parmezaanse kaas heeft een zoute smaak, dus niet te veel strooien. – Gewoon meel kan worden gebruikt, maar zachtheid of zachtheid is minder. – Roomkaas kan weggelaten worden, maar is lekkerder om toe te voegen.