Minestrone all ‘italiana
12 personen:
6 plakken doorregen spek, in kleine dobbelsteentjes
125 gr, ham in blokjes
300 gr, gekookte limabonen, flagolets of witte bonen
1 grote witte ui
1 teentje knoflook
1 winterpeen
1 rode paprika
1 gele paprika
250 gram sperziebonen
1 kleine koolraap
verse rozemarijn
verse oregano
1 el tomatenpuree
2 liter groentebouillon
Zet een grote (soep)pan op het vuur en verhit hier wat olijfolie in. Snipper de ui en fruit deze glazig, bak hierbij de spekblokjes en de ham.
Pers ondertussen de knoflook uit en snij de rozemarijn fijn. Voeg deze toe in de pan. Snij de winterpeen, paprika’s, koolraap en sperziebonen in stukjes en doe ook deze in de pan. Laat alles 3-4 minuten bakken.
Doe de tomatenpuree in de pan en laat deze even sudderen. Voeg daarna de groentebouillon en de witte bonen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Proef de soep en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Serveer de soep in ruime borden/kommen en garneer de soep af met wat verse oregano. Tip: lekker met versgebakken ciabatta.