Biefstuk “Pepe Crema” met peperroomsaus
Biefstuk “Pepe Crema” met peperroomsaus
1 biefstuk p.p
zout peper
Voor de saus:
1 sjalot
1/2 teentje knoflook
1 plakje bacon
1 eetl peperkorrels
scheut rode port of wijn
1 dl slagroom
Neem de biefstuk uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn.
Snijd de bacon in kleine stukjes.
Bestrooi de biefstuk met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk om en om lichtbruin in 3 min.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Giet de helft van het braadvet weg.
Fruit de ui en knoflook, bacon en peperkorrels in het resterende bakvet.
Blus het af met de port en schenk de room erbij.
Laat de saus kort inkoken.
Breng hem op smaak met zout en peper.
Serveer de saus bij de biefstuk.
Tip… doe niet teveel rode wijn bij de saus… 🙂 Hik!