Italiaans

Biefstuk “Pepe Crema” met peperroomsaus

Biefstuk “Pepe Crema” met peperroomsaus

  photo 496c_1_w1_zpsf4uvgqys.jpg

1 biefstuk p.p
zout peper

Voor de saus:
1 sjalot
1/2 teentje knoflook
1 plakje bacon
1 eetl peperkorrels
scheut rode port of wijn
1 dl slagroom
Neem de biefstuk uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn.
Snijd de bacon in kleine stukjes.

Bestrooi de biefstuk met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk om en om lichtbruin in 3 min.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Giet de helft van het braadvet weg.
Fruit de ui en knoflook, bacon en peperkorrels in het resterende bakvet.
Blus het af met de port en schenk de room erbij.
Laat de saus kort inkoken.
Breng hem op smaak met zout en peper.
Serveer de saus bij de biefstuk.

Tip… doe niet teveel rode wijn bij de saus… ­čÖé Hik!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept