Bloemkool met azijndressing Italiaans
Bloemkool met azijndressing Italiaans
6 personen
1 middelgrote bloemkool
1-1/2 dl azijn
1-1/2 dl water
1 teen knoflook
1 theel. gedroogde basilicum
3 eetl. slaolie
1 eetl. limoen of citroensap
2 eetl. gehakte persterselie (blaadjes)
2 eetl fijngehakte bieslook
1/2 theel. zout
1/2 theel. zwarte peper
Spoel de bloemkool grondig af,
en verdeel roosjes. Laat 10-15 minuten in weinig water met wat zout koken.
Laat hierna uitlekken.
Vermeng azijn, water, gepelde knoflook in stukjes, en de bailicum en breng dit aan de kook.
Giet dit over de bloemkool in een kom.
Laat dit afgedekt koud worden.
Laat voor het serveren eerst de bloemkool uitlekken en vermeng deze dan met de overige ingrediënten.