Italiaans

Bloemkool met azijndressing Italiaans

Bloemkool met azijndressing Italiaans

6 personen

 

1 middelgrote bloemkool
1-1/2 dl azijn
1-1/2 dl water
1 teen knoflook
1 theel. gedroogde basilicum
3 eetl. slaolie
1 eetl. limoen of citroensap
2 eetl. gehakte persterselie (blaadjes)
2 eetl fijngehakte bieslook
1/2 theel. zout
1/2 theel. zwarte peper

Spoel de bloemkool grondig af,
en verdeel roosjes. Laat 10-15 minuten in weinig water met wat zout koken.
Laat hierna uitlekken.
Vermeng azijn, water, gepelde knoflook in stukjes, en de bailicum en breng dit aan de kook.
Giet dit over de bloemkool in een kom.
Laat dit afgedekt koud worden.

Laat voor het serveren eerst de bloemkool uitlekken en vermeng deze dan met de overige ingrediënten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept