Bifteki – gehakt
Bifteki gehakt
1 kg gehakt
2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
1 eetlepel gedroogde munt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels paprikapoeder
2 uien, fijngesnipperd
2 eieren
8 eetlepels paneermeel
1 theelepel peper
2 theelepels zout
1 theelepel oregano
evt. olie en bloem
evt. kaas
Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel en munt goed door elkaar mengen. Vervolgens de gesnipperde uien, peper, zout, paprikapoeder, oregano, en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel. Rol hiervan langwerpige, niet te dikke gehaktballetjes en grill ze op een barbecue of hete bakplaat. Of haal ze door de bloem en bak ze donkerbruin in de hete olie.
Ook lekker: bifteki me tiri (bifteki gevuld met kaas.) Neem feta of andere pittige kaas. Vorm je de gehaktballetjes om een blokje kaas. Verder bereiding is hetzelfde.
Maak hierbij een Turks of een pita broodje doe het klaargemaakte gehakt hierin en doe er sla bij…en eventueel paprika, ui, en tzaziki