Tomatenketchup

2 kg rijpe tomaten
2 uien
150 ml rode wijn azijn
100 gr basterdsuiker
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
1 theelepel kerriepoeder massala
1 Theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel peperkorrels
zout

Ui en tomaat door de blender pureren
Doe in een pan met dikke bodem
Breng langzaam aan de kook
10 min zachtjes laten koken
Voeg alle ingrediƫnten toe, laat het dan 2 uur lang pruttelen zonder deksel
Na een half uur kaneelstokje eruit halen en aan het eind ongeveer de laurier
Na 2 uur haal dit mengsel door een roerzeef of pureer dit heel fijn met de blender
Giet het dan met een trechter in brandschone flesjes
Vul deze tot bovenaan
als het kan doe de flesjes even 5 minuten op de kop
dan sluit de dop beter af, blijft zo maanden goed.

 

Related posts