Saus

Belchamelsaus

Boter
Bloem
Laurier
25 gr kaas geraspt
Nootmuskaat
Peper en zout
1 Ei

Verhit de boter in een steelpannetje voor de bechamelsaus. Voeg de bloem toe en bak de roux 5 minuten. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij blijf roeren met een garde tot er geen klontjes meer inzitten.

Voeg het blaadje laurier toe en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

Laat ongeveer 25 gr kaas smelten in de saus en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Laat de saus een paar minuten afkoelen, verwijder het laurierblaadje en klop dan ook het ei door de saus.

Tip: Vervang de bechamelsaus ook eens door 200 ml Griekse yoghurt gemengd met 2 eieren.

Ik heb deze saus extra gemaakt bij een Moussaka pakket van de AH…(ik miste wat nml 🙂
Heerlijk!
Ook bij de lasagna erg lekker en bruikbaar

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept
Decline