Schnitzel paneren

Schnitzel paneren

Vroeger is mij verteld waarom slagers vlees paneerden.
Vaak ging dit om de randjes vlees, waar vaak nog vet aan zat, dat zag je dan net niet, omdat er dus paneer omheen zat.
Daarom is zelf paneren ook zalig.

Je breekt een eitje in een bord, je roert dit wat tot het een smeuïg geheel is.

Dan neem je nog een bord, waar je paneermeel in doet.

Je legt dan eerst de -ongepaneerde ( ­čśë )- schnitzel in het bord met ei en zorgt ervoor dat beide zijden flink bedekt zijn met ei.

Hierna leg je de schnitzel in de paneer meel, aan beide kanten, zodat de paneer goed en netjes op de schnitzel plakt.

Hierna peper en zout er op en bakken in een weinig (Neem bv de goedkopere) roomboter,
tot je een mooie krokante korst hebt…

Probeer ook dit recept eens:  Appelmoes uit een potje maar toch anders
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen