Champignons in knoflook roomsaus

Champignons in knoflook roomsaus

Gebakken champignons afgewerkt in de oven met een romige knoflook saus

 

20 MIN – 4 personen

 

Ingredienten

500 gr kleine champignons

Bosje verse peterselie

1 knoflookteen

100 gr roomkaas

Paar druppels citroensap

 

Bereiding

Voor dit tapasgerecht moet je de kleine champignons gebruiken. Het is namelijk wel lekker om ze heel te houden. Als je zelf van grotere champignons houdt, kan dit natuurlijk ook. Allereerst snijd je de knoflook in fijne stukjes en hak je de peterselie ook fijn. Deze doe je samen met de champignons in een pan even kort bakken (ong 5 minuten). Ze hebben dan een mooie kleur gekregen en ook al de lekkere smaak van de knoflook en peterselie. Als laatste doe je er nog een paar druppels citroen overheen. De citroen geeft de champignons een frisse smaak mee.

 

Gebruik nu een klein schaaltje wat je in de oven kan doen. Doe de roomkaas (evt roomkaas met knoflook) bij de champignons en meng alles goed door elkaar. Dit zet je voor 10 minuten in de oven en dan is het gerecht klaar. Dit is een vooral een makkelijke en perfecte tapa om toe te voegen aan een grote tapastafel!

Related posts