Roti het beste recept
Ingrediënten :
Voor de roti pannenkoek
500 gr. tarwe bloem
1 zakje dr. oetker bakpoeder
500 gr. extra bloem
1 theelepel zout
1 kopje zonnebloem olie
3 á 4 kopjes lauwwarm water
voor de roti vulling
250 gram gele linzen
5 eetlepels gemalen en in droge koekepan gebakken ketoembar (komijnzaad)
2 tenen knoflook
stuk ui
stukje verse peper
beetje massala
klontje suiker
Voor de kip:
10 kip drumsticks of kip karbonade -(handiger) of kipfile
5 eetlepels surinaamse kerrie (masala, = zoete kerrie -sur. toko)
1 verse madam jeanette peper, of andere peper wat jij lekker vindt.
2 kipbouillonblokjes
2 schepjes suiker
zwarte peper
1 rode ui
Eventueel een klein preitje
5 tenen knoflook
6 aardappels in grote blokken, of een zakje aardappeltjes blokjes
1 Zoete aardappel in blokjes
extra masala (sur. kerriepoeder)
250 gr. kousenband of sperziebonen
1 bouillonblok
snufje zout
zwarte peper
Extra olie voor het bakken van de roti
4 eieren koken
Bereiding Rotipannekoek:
In een kom 500 gr. meel, kuil in midden, olie, bakpoeder,zout, lauw water er in, mengen, moet plakkerige massa zijn.
Net zolang meel toevoegen en kneden tot het deeg van de schone handen loslaat.
Deeg laten rusten 10 min.
Linzen wassen, en in pan doen met zoveel water dat de linzen net onder staan, knoflook, stukje ui, peper en zout en suiker toevoegen, zacht laten koken tot vocht verdampt is, af laten koelen.
Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een groot ei, kuil in het midden maken, deeg vullen met 1 eetlepel linzen, deeg dicht vouwen, met handpalm platdrukken (vulling verdelen over het rondje) op met bloem bestoven aanrecht mooi rond uitrollen tot een pannenkoek, herhalen met de rest van het deeg.
Koekenpan eerst heet maken daarna vuur matigen, insmeren met olie, roti plaat in de pan, bovenkant insmeren met olie, roti omdraaien, weer insmeren en omdraaien (3x) niet te lang aan één kant laten bakken, de roti met een taartschep elke keer omdraaien en op het bord leggen, telkens afdekken met schone theedoek, tot alle roti’s gebakken zijn. Aardappels met water, bouillonblok, suiker en massala net gaar koken, niet te lang.
Kip:
Kip (kipfile in kleine blokjes snijden) wassen met azijn, afspoelen, beetje olie in de pan ui en knoflook fruiten, lepels massala (Zoete kerrie) toevoegen, even bakken.
Kip er bij, bouillonblok, suiker, zwarte peper, beetje water en kip 30 min. gaar laten worden, prei erbij, evt. op het laatst de madame jeanette peper er boven op.
Kouseband:
Kouseband in stukjes van 4 cm snijden, boter of olie in een koekenpan, kousenband of sperziebonen even roerbakken, bouillonblokje, zwarte peper en suiker erbij.
Samenvoegen met de aardappelblokjes en eventueel doperwtjes erbij, en kip, dit is de vulling voor de roti, daarbij serveer je dit met gekookt ei in stukjes
Opmerking
De rotiplaat warm je in een afgesloten plastic zakje op in de magnetron
legt het als een pannenkoek op een bord en rangschikt mooi een beetje van alle bijgerechten erboven op met saus van de kip.
~*~
Bij de supermarkt kun je Rotipannekoeken kopen 4 stuks per verpakking, opwarmen in koekenpan met olie.
Kunnen ook de bakbladen zijn voor burritos oid. Lekkerste is de maïs variant
Vullen met ingrediënten. En wat ei.
Dan in folie wikkelen en eet smakelijk!